Περισσότεροι από 150 δημότες Ωραιοκάστρου υποβλήθηκαν σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ και έλεγχο καρδιαγγειακού κινδύνου στο πλαίσιο δράσης της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών.


Γιατροί εξέτασαν όλους τους ασθενείς που δήλωσαν συμμετοχή, έδωσαν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις ειδικά σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης νοσηλείας και περαιτέρω ιατρικής παρακολούθησης.

Από τεστ ΠΑΠ «πέρασαν» συνολικά 98 γυναίκες εκ των οποίων στις 25 διαγνώστηκαν μικροπροβλήματα ενώ δυο περιπτώσεις παραπέμφθηκαν σε γυναικολόγο. Στο πρόγραμμα ελέγχου καρδιαγγειακού κινδύνου εξετάστηκαν συνολικά 78 ασθενείς εκ των οποίων οι 3 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Πέτρος Αταμιάν δήλωσε: «Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη νοσημάτων και η προαγωγή της υγείας των δημοτών μας. Ευελπιστούμε στη συνέχισή του προκειμένου να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδημότες μας που έχουν ανάγκη την κοινωνική φροντίδα και στήριξή μας».


Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν πλήξει βαρύτατα τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.