Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, σήμερα στις 8 το βράδυ, στο μνημείο Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, από μέλη του κινήματος Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων, Διαφυλικών, Κουίρ, Μεσοφυλικών, Ασεξουαλικών.


Η διαμαρτυρία γίνεται επειδή, όπως καταγγέλθηκε, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου τα ξημερώματα άγνωστοι εισέβαλαν στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών και έσκισαν τη μεγάλη rainbow σημαία που ήταν στερεωμένη στα μπαλκόνια του 1ου και 2ου ορόφου. "Άφησαν την κόκκινη λωρίδα να κρέμεται στο ένα μπαλκόνι και εξαφάνισαν το υπόλοιπο μέρος της σημαίας. Δεν προξένησαν ζημιές στο Στέκι (πέρα από αυτές που ήταν απαραίτητες για την πρόσβασή τους στα μπαλκόνια), δεν έκλεψαν τίποτα και δεν πείραξαν το γιγαντοπανό του 20ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, παρόλο που κρεμόταν στα παραδιπλανά μπαλκόνια του Στεκιού σε εμφανέστερο σημείο", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα μέλη του ΛΟΑΤΚΙΑ κινήματος υποστηρίζουν ότι "πλάι στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων προστίθενται πλέον και οι "καθαρόαιμες" επιθέσεις ενάντια στο ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα και τα σύμβολά του. Φαίνεται ότι ένα μέρος του συντηρητικού χώρου της πόλης έχει στοχοποιήσει ειδικά το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα".

Προσθέτουν πως θα βάφουν "την πόλη σε rainbow χρώματα, μέχρι να κατοχυρωθούν όλες οι θεσμικές διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος και κυρίως μέχρι να αποκτήσει αντιομοφοβική/αντιτρανσφοβική συνείδηση η στρέιτ και cisgenger πλειονότητα της κοινωνίας".