Ακατάλληλο το πρώην στρατόπεδο «Φιλιππάκου» στα Γιαννιτσά, αναφέρει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ακατάλληλο για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, χαρακτηρίζει το πρώην στρατόπεδο "Φιλιππάκου", στα Γιαννιτσά Πέλλας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί άλλος χώρος. Όπως είπε ο κ. Σηφάκης, μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου λειτουργεί ήδη το δημοτικό ωδείο και η δημοτική εταιρεία ύδρευσης Γιαννιτσών και επισήμανε ότι με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος.

"Δεν είναι κατάλληλο. Ήρθαμε σε επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής ΄Άμυνας που αναγνώρισε το πρόβλημα και περιμένει μέχρι σήμερα το μεσημέρι ή το απόγευμα από το δήμαρχο να υποδείξει άλλες θέσεις" είπε ο κ. Σηφάκης και πρόσθεσε: "θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι αύριο, το πολύ μεθαύριο, θα έχει βρεθεί η λύση και να επέλθει ηρεμία".

Ωστόσο, σχολιάζοντας τους πρόσφατους εμπρησμούς, που σημειώθηκαν από αγνώστους σε παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην στρατοπέδων "Φιλιππάκου" και "Καψάλη" στα Γιαννιτσά, ο κ. Σηφάκης τις καταδίκασε, λέγοντας ότι ακραία στοιχεία που παροτρύνθηκαν από φωνές δημοτικών συμβούλων και περιφερειακών συμβούλων έβαλαν φωτιές και στο στρατόπεδο Φιλιππάκου.

"Είναι πραγματικά μια ντροπή για την πόλη. Αυτές οι φωτιές που μπήκαν προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την ευαισθησία μια πόλης προσφύγων" επισήμανε ο κ. Σηφάκης, υπενθυμίζοντας ότι στα Γιαννιτσά δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει σπίτι που να μην έχει τουλάχιστον έναν μετανάστη σε άλλη χώρα.