Το ασφαλιστικό φιγουράρει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, όπως και οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Μία προαναγγέλλει κυβέρνηση Ποντέμος στην Ισπανία.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μέτωπο Μητσοτάκη κατά του λαϊκισμού
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η εκλογή Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ έχει δημιουργήσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα... Η επικείμενη στροφή της ΝΔ προς το λεγόμενο «παραγωγικό κέντρο», μπορεί να δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αποσυσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, όπως έχουμε γράψει κατ' επανάληψη, ωστόσο παράλληλα δημιουργεί ένα πρωτοφανές για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, πολιτικό «μέτωπο» κατά του λαϊκισμού, ο οποίος κατά κύριο λόγο κατέστρεψε την χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Η μάνα θρηνούσε στη Νικολούλη το γιο που σκότωσε η ίδια
Στο έγκλημα της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι πίνακες που κρύβουν για το ασφαλιστικό
«Υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεν είπε όλη την αλήθεια για τις μειώσεις που συντελούνται στις νέες συντάξεις για ασφαλισμένους με περισσότερα από 30 έτη προϋπηρεσίας (35-40 έτη ασφάλισης). Δίνοντας χθες στη δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες με σύγκριση μελλοντικών συντάξεων ανάμεσα στο δικό του σχέδιο νόμου και στον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (ν.3863/2010), ο κ. Κατρούγκαλος θέλησε να δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το τελικό ποσό της σύνταξης είναι υψηλότερο με τον νέο τρόπο υπολογισμού, σε σύγκριση με τον παλαιό. Πράγματι, κάτι τέτοιο ισχύει, όμως μόνο για περιπτώσεις με πολύ λίγα έτη ασφάλισης (15-24 το πολύ)», τονίζει η εφημερίδα.


ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Είναι η μοίρα της αποικίας, ηλίθιε
«Πιστεύει κανείς ότι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, απλά του ξέφυγε μια ατάκα της στιγμής; Μάλλον κανείς, ούτε καν οι συγγραφείς των non-paper του Μαξίμου που έσπευσαν να απενοχοποιήσουν την περιβόητη φράση. Το «ανόητε» ή σωστότερα «ηλίθιε» του Σόιμπλε είχε πρόθεση να προσβάλει ευθέως τον πρωθυπουργό μιας χώρας που εκείνος θεωρεί αποικία του. Σκόπευε να δείξει την αλαζονεία της ηγεμονικής δύναμης της Ευρώπης απέναντι σε όποιον δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα ή «αυθαδίασε» στο παρελθόν», γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Νέοι όροι δόμησης σε 13.000 οικισμούς
«Ριζικές αλλαγές στους όρους δόμησης και τους συντελεστές, όπου κριθεί απαραίτητο, για περίπου 13.000 οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει λάβει ήδη τις πρώτες 23 μελέτες, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς έως το τέλος Μαρτίου», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κήρυξε τον πόλεμο στον Πούτιν ο Ερντογάν
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “κάτι ετοιμάζουν οι μουλωχτοί στα μουλωχτά και φυσικά πίσω από τις πλάτες μας. Το γνωστό «συνταξιοδοτικό ίδρυμα» Stratfor φαίνεται να προτείνει στην Ουάσιγκτον τα εξής: «Προσπαθήστε να τα βρουν οι Τούρκοι με τους Ρώσους για να δοθεί ένα τέλος στους τζιχαντιστές στην Συρία. Στην περίπτωση που δεν πειστούν οι Ρώσοι δώστε τους να καταλάβουν ότι θα έχουν προβλήματα στην Μαύρη Θάλασσα και στα ΣΤΕΝΑ από το ΝΑΤΟ»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρύβουν τις μειώσεις συντάξεων
Η εφημερίδα τονίζει ότι «χθες, μια νέου τύπου τρόικα, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, βάλθηκε να αποδείξει ότι οι νέες εισφορές που θα υπολογίζονται στο 20% του εισοδήματος για σύνταξη και στο 6,95% για την ασθένεια από το 2017 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες  δεν αυξάνονται, αλλά είναι αναλογικές και πάνε με βάση το εισόδημα του καθενός. Για όσους δηλώνουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ, οι εισφορές είναι αλήθεια ότι θα είναι μικρότερες από τις σημερινές, αλλά για όσους (θα συνεχίσουν να) δηλώνουν πάνω από 12.000 ευρώ οι εισφορές πάνε στα ύψη και οδηγούν σε υπέρμετρη επιβάρυνση».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Βόρειο Ελλάδα
Η εφημερίδα... αποκαλύπτει: «Οι δύο βασικοί του στόχοι, είναι η αναδιοργάνωση και ανανέωση του κόμματος και η επαναπροσέγγιση των φίλων και οπαδών του κόμματος που έχουν απογοητευτεί από την μέχρι τώρα στάση και πρακτική του κόμματος».

ΕΣΤΙΑ: Μαύρο χρήμα μέσω περιουσιολογίου
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ένα ποσό χρημάτων που θα καταγράφονταν από έναν πολίτη στο περιουσιολόγιό του, βάσει των όσων έλεγαν μέχρι τώρα οι παράγοντες τού υπουργείου Οικονομικών, θα νομιμοποιείτο αυτοστιγμεί παρακάμπτοντας το «πόθεν έσχες». Το ποσό αυτό θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε «σκοτεινή προέλευση», αλλά και θα μπορούσε να μην υπάρχει καθόλου. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσε να ήταν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, που μέσω τού περιουσιολογίου θα περνούσαν από την «κολυμβήθρα τού Σιλωάμ» για να «λευκανθούν» με συνοπτικές διαδικασίες. Στην δεύτερη περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να δηλώσει ένα ποσό (και να το νομιμοποιήσει) χωρίς να το έχει καν στην κατοχή του. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να προσαρμόσει αναλόγως και τις φορολογικές δηλώσεις του».

Η ΑΠΟΨΗ: Μπιλιάρδο στις πλάτες της Ελλάδας
Όπως εξηγεί η εφημερίδα «η Κριστίν Λαγκάρντ διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ και θέλει να δείξει πως το ταμείο είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και ισχυρό. Ο Β. Σόιμπλε επιθυμεί να μην χρεωθεί η Γερμανία αλλά το ΔΝΤ την ευθύνη των αποφάσεων για όποιου είδους απομείωση (όταν αυτή γίνει) του ελληνικού χρέους».

H ΑΥΓΗ: Στρίβει αριστερά και η Ισπανία
Η εφημερίδα αναζητά σωσίβιο εκτός συνόρων: «Άνοιξε ο δρόμος για αριστερή κυβέρνηση στη Μαδρίτη με αιφνιδιασμό από τους Podemos. Με μια κίνηση ματ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατέθεσε στον βασιλιά Φελίπε πρόταση για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον σοσιαλιστή Σάντσεθ, αντιπρόεδρο τον ίδιο και συνεργασία της Ενωμένης Αριστεράς. Οι Podemos οδηγούν την Ισπανία στον δρόμο της Πορτογαλίας και της Ελλάδας για ένα νέο μέτωπο του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις πιέσεις και τις συνταγές λιτότητας Βρυξελλών και Βερολίνου», λέει.

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω
Η εφημερίδα κάνει ιστορική αναδρομή στον έναν χρόνο Αριστερής κυβέρνησης, κάτω από το δικό της πρίσμα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κόκκινη κάρτα για το ασφαλιστικό
Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ: “«Τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμη». Με αυτά τα λόγια, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέδειξε την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα με τους δανειστές στο ασφαλιστικό, δείχνοντας ουσιαστικά «κόκκινη κάρτα» στην πρόταση της κυβέρνησης, παρότι τη χαρακτήρισε «σοβαρή». Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση εκπροσώπου των θεσμών επί του ασφαλιστικού, που προμηνύει μια ιδιαίτερα δύσκολη διαπραγμάτευση, τη στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρότατες αντιδράσετε και στο εσωτερικό”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προς μετωπική κυβέρνηση και αγρότες
«Ενώ τα μπλόκα των αγροτών συνεχώς ενισχύονται και οι θεσμοί ζητούν αλλαγές επί τα χείρω στο ασφαλιστικό, Γιώργος Κατρούγκαλος, Βαγγέλης Αποστόλου, Τρύφων Αλεξιάδης και Όλγα Γεροβασίλη επιχείρησαν χθες να απαντήσουν στα πυρά που δέχονται από όλες τις κατευθύνσεις και να κατευνάσουν κατά κάποιον τρόπο τον αγροτικό κόσμο. Μέχρι στιγμής πάντως οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν», γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Με κάλπη «απαντάει» ο Τσίπρας
«Έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας τη σκέψη να προχωρήσει σε ακόμη μία απόφαση υψηλού ρίσκου, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα; Με την απόφαση αυτή να είναι να στηθούν και πάλι κάλπες σε διάστημα μικρότερο από αυτό που θα επέβαλλε και θα επέτρεπε η πολιτική σταθερότητα; Οι σχετικές πληροφορίες -και εκτιμήσεις- τόσο του Βερολίνου όσο και της Ουάσινγκτον είναι ότι στις σκέψεις του πρωθυπουργού -αναλόγως του πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για την κυβέρνηση, σε συνάρτηση με την πορεία των συνεχών διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο των δανειστών- είναι να προχωρήσει, για ακόμη μία φορά, στην εφαρμογή ενός εκλογικού σεναρίου», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μαγειρεύουν και εκλογές στο Μαξίμου
«Ενθουσιασμένοι με τις τρεις συνεχόμενες εκλογικές τους νίκες, κάποιοι θερμόαιμοι της Κουμουνδούρου χρησιμοποιούν τις πρόωρες κάλπες ως απειλή προς προβληματισμένους με την πορεία του κυβερνητικού έργου βουλευτές Η κυβέρνηση πιστεύει ότι κρατά στα χέρια της το «χαρτί» του εκλογικού νόμου και τα στελέχη της επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου, με στόχο πάντα να το αξιοποιήσουν προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον... ξενοδόχο, αφού -σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Π»- ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του σε κανένα σχέδιο αλλαγών», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:  Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
«Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 26 Γενάρη, 6 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ θα πραγματοποιείται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Πυκνώνουν τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών με επίκεντρο το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία. Εντείνονται οι προετοιμασίες των συνδικάτων για την πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη», γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Όμηρος της διαπλοκής ο Μητσοτάκης
“Καμία προσευχή για τους μελλοθάνατους. Με τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής επιτυχίας, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στους βαρόνους της διαπλοκής και τους νταβατζήδες των Μέσων Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση αρχίζει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με στόχο την απόλυτη συντριβή της λεγόμενης διαπλοκής, τόσο σε επίπεδο τηλεόρασης όσο και σε επίπεδο προνομιακών σχέσεων με εργολαβίες και προμήθειες του δημοσίου” λέει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Ο φόβος φυλάει τα έρημα
Η εφημερίδα εξηγεί «τι ανησυχεί Αλέξη, Κυριάκο, Φώφη, Σταύρο και άλλους». Όπως υποστηρίζει, «η μετέωρη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές και η αναζωπύρωση κοινωνικών εντάσεων, με καύσιμη ύλη την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και το σχέδιο φορολόγησης των αγροτών, διαμορφώνουν ένα θολό πολιτικό σκηνικό».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δυναμώνουν τα μπλόκα, «βράζει» η αγροτιά
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «περισσότερα από 6.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να έχουν στήσει συνολικά 12 μπλόκα στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα».

ESPRESSO: Μητέρα και πατριός σκότωσαν το γιο
Στο έγκλημα της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα και θυμίζει την εμφάνιση των δολοφόνων στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, της Αγγελικής Νικολούλη, όπου μοιρολογούσαν για το παλικάρι που οι ίδιοι είχαν σκοτώσει!

FREDDO: Τα χρυσά συμβόλαια των stars
Σύμφωνα με την εφημερίδα, γνωστοί τηλεπερσόνες και άλλοι, με δράση στα social media, παίρνουν αμοιβή για να «περάσουν» στους φόλοουερς διάφορα εμπορικά προϊόντα, με το χάσταγκ του καθενός, μέσω τουίτερ.

KONTRANEWS: Μητσοτάκης - ΚΚΕ αδελφωμένοι στήνουν τα μπλόκα με τα τρακτέρ
Η εφημερίδα το τερματίζει, σήμερα, αφού ισχυρίζεται ότι «η ανίερη συμμαχία, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΚΕ, του βρόμικου 1989 ξαναζωντανεύει! Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας, χρησιμοποιούν απροκάλυπτα τους αγροτοσυνδικαλιστές για να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και βρόμικα παιχνίδια σε βάρος της κυβέρνησης του λαού και της χώρας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στις κινητοποιήσεις δεν λαμβάνουν μέρος και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

PRESS TIME: Ασφαλιστικό: Δε θα μας σκεπάσει η ταφόπλακα
«Σχεδόν όλες οι εργατικές τάξεις, άλλες πιο δυναμικά και άλλες πιο ευγενικά, βγαίνουν στους δρόμους. Οι αγρότες, είναι μόνο η «κορυφή» αυτής της πυραμίδας κινητοποιήσεων, αυτού του τσουνάμι οργής, το οποίο τώρα ξεχύνεται στους δρόμους όλης της χώρας», γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Μαύρα εκατομμύρια
«Ενώπιος ενωπίω με τον εισαγγελέα θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Spirto». οι γνωστές showwomen Μπέττυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, και ο ηθοποιός και παρουσιαστής της επιτυχημένης εκπομπής «Στην υγειά μας βρε παιδιά», Σπύρος Παπαδόπουλος. Η αιτία; Το διάσημο δίδυμο, γνωστό και ως τα «Μαγγιράκια». όπως και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Βρίσκονται στη λίστα φοροφυγάδων Μπόργιανς. καθώς υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στη φορολογική δήλωση τους και στις καταθέσεις που διατηρούν στην ελβετική τράπεζα UBS» γράφει η εφημερίδα (σύνταξη και ορθογραφία δική της).

STAR PRESS: Μάνα - φόνισσα σκότωσε το γιο της

Στο έγκλημα της Σιάτιστας αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.