Το τηλεφώνημα που δέχτηκε ηλικιωμένη γυναίκα την παραξένεψε... Η ανδρική φωνή από την άλλη πλευρά έλεγε πως ήταν... αστυνομικός, ότι ο γιος της είχε προκαλέσει ατύχημα και πως αν έδινε 2.000 ευρώ, το θέμα θα έληγε!


Η 63χρονη δεν... μάσησε. Κάλεσε την αστυνομία κι όταν, στο ραντεβού, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την παράδοση των χρημάτων, εμφανίστηκαν δυο Βούλγαροι ηλικίας 24 και 26 χρόνων, συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στη γυναίκα είχε τηλεφωνήσει Έλληνας συνεργός τους και αυτό δεν γινόταν πρώτη φορά: Κι άλλοι ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματα της σπείρας των απατεώνων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους Τμημάτων Ασφαλείας της πόλης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που τους συνέλαβαν, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας» και της «Απόπειρας Απάτης». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.