Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, το προσφυγικό και η πρώτη κόντρα στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη, επιλέγονται από τις σημερινές εφημερίδες για βασικά θέματα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ισχυρό ράπισμα Μητσοτάκη στον Τσίπρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας «με τον σοβαρό και συγκροτημένο πολιτικό του λόγο αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία που ασκεί εμπεριστατωμένη κριτική απέναντι στο λαϊκισμό της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Εκβιάζουν για καταυλισμό 300.000 προσφύγων στην Αθήνα
«Με το ένα πόδι έξω από τη Ζώνη Σένγκεν βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς η αδυναμία της να ελέγξει τα σύνορά της αλλά και η καθυστέρηση της κατασκευής hot spots έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό εντός της Ε.Ε.», γράφει η εφημερίδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ζητούν τα κλειδιά της Ελλάδας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2015 πανηγύριζε γιατί πέτυχε ευνοϊκό deal στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό. Τότε είχε αποφευχθεί η δημιουργία μιας κωμόπολης-γκέτο 50.000 προσφύγων και αντ’ αυτού είχε γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί προσωρινά 30.000 πρόσφυγες στα hot spots και άλλους 20.000 οι οποίοι θα έμεναν σε σπίτια που θα νοικιάζονταν»

ΕΘΝΟΣ: «Σχέδιο-σοκ για «τείχος» στα Σκόπια»
Η εφημερίδα σημειώνει: «να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών απειλεί το σχέδιο, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκπονούν οι Βρυξέλλες, με σκοπό να μονώσουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από τις προσφυγικές ροές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ελλάδα θα έχει θύματα από τους αλλοδαπούς
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «είχε πει ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός πριν από αρκετά χρόνια σχετικά με τις δραματικές μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είχε πει συγκεκριμένα ο κυπριακής καταγωγής αυτός Πατέρας: "Η Ελλάδα θα έχει θύματα από την πείνα που θα έρθει, αλλά τα περισσότερα θύματα θα τα έχει από τους αλλοδαπούς"! Όμως οι άθεοι, οι αντίχριστοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των λοιπών δεν πιστεύουν στον θεόπνευστο Λόγο των Γερόντων της πίστης μας, γι' αυτό και ειρωνεύονται τις αλήθειες της Ελληνορθοδοξίας, πραγματοποιώντας κάθε είδους εθνική προδοσία και δικαιώνοντας απόλυτα τα όσα είχαν προδεί οι Άγιοι κι οι Γέροντές μας...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μαχαίρι σε Δημόσιο, κομματικό κράτος αντί για επώδυνο ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «φουλ» και εφ’ όλης της ύλης επίθεση με θέσεις και προτάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως προέδρου της ΝΔ, «γραμμή άμυνας», με μετάθεση ευθυνών από τον Αλέξη Τσίπρα διανθισμένες με ξεφτισμένες αριστερές επικλήσεις και υποσχέσεις με σκοπό να ανακόψει τις κοινωνικές αντιδράσεις»

ΕΣΤΙΑ: «Κίνδυνος διπλού Grexit»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η οκτάωρη συνεδρίασις της Έκτακτης Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας δεν ήταν μόνον πολύωρος, αλλά και σε απολύτως αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα».

Η ΑΥΓΗ: «Ταξικό μίσος από Μητσοτάκη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μέτωπο με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που συγκροτείται από εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και μικρομεσαίους, άνοιξε ο Κυρ Μητσοτάκης στην πρώτη του τοποθέτηση στη Βουλή ως αρχηγός της ΝΔ, υπερφαλαγγίζοντας ακόμη και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπλόκο στον διάλογο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας με τα δικά σας άπλυτα» είπε προς την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή στις προτάσεις. Εισέπραξε όμως ομόθυμο «όχι», ενώ τον κάλεσαν να αποσύρει το σχέδιο για το ασφαλιστικό».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρεμιέρα με μετωπική εφ’ όλης της ύλης»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «από σφοδρή σύγκρουση, που δεν περιορίστηκε στο ασφαλιστικό, αλλά προσέλαβε μορφή «εφ’ όλης της ύλης» αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αρνούνται να δουν τον Τσίπρα
«Ανυποχώρητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ενώ λένε "όχι" σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό εάν προηγουμένως δεν αποσυρθούν τα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Οι εκπρόσωποι τους, που συναντήθηκαν χθες στη Σίνδο και τη Νίκαια, αποφάσισαν ενδυνάμωση των μπλόκων και μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς δρόμων», τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Πάρτε πίσω το νόμο- λαιμητόμο» »
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η μαζική κινητοποίηση αποτέλεσε απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, να ξεγελάσουν το λαό, τους εργαζόμενους ότι η πρότασή τους για το Ασφαλιστικό μπορεί να βελτιωθεί, να διορθωθεί προς όφελος του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πρόβα πόλωσης με ανούσια συζήτηση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε πρόβα πόλωσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η κατά τα άλλα ανούσια χθεσινοβραδινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, με τον Πρωθυπουργό να μη βρίσκει την παραμικρή συναίνεση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενωμένοι στους δρόμους κατά του ασφαλιστικού
Η εφημερίδα περιγράφει τις χθεσινές κινητοποιήσεις: «Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές από τη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των επιστημονικών τους συλλόγων, συγκεντρώθηκαν χθες στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου και έκλεισαν για λίγη ώρα τον οδικό κόμβο στο εν λόγω σημείο».

ESPRESSO: Τέρας με υλικά χειρουργείου
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση του νοσοκομείου της Δράμας: «Να πληρώσει ο έκφυλος νοσηλευτής για όσα έκανε στην κόρη τους, που, όπως λένε, θα μπορούσε ακόμα και να χάσει τη ζωή της, ζητούν οι γονείς της όμορφης φοιτήτριας, η οποία έπεσε θύμα των ορέξεων του 47χρονου που κατηγορείται ότι τη νάρκωσε με αναισθητικό από τα υλικά του χειρουργείου και αυνανίστηκε πάνω από το κρεβάτι της», γράφει.

KONTRA NEWS: «Βρήκε λύση ο Κυριάκος να κοπούν πάλι οι μισθοί στο δημόσιο και να δοθούν τα λεφτά στους αγρότες!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το σύνδρομο που διακατέχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους δημόσιους υπαλλήλους εκδηλώθηκε στην πρώτη εμφάνισή του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή».

STAR PRESS: Σκάνδαλο 3.000.000 € με νικητή του Λόττο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τηλεοπτικό ρεπορτάζ, «ο άνθρωπος έμεινε με το τυχερό απόκομμα στο χέρι, αφού, όταν πήγε να εισπράξει τα χρήματα, του ανακοίνωσαν από τον ΟΠΑΠ ότι κάποιος άλλος τον είχε προλάβει και είχε εξαργυρώσει τον τυχερό λαχνό».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το νέο έντυπο Ε1»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μέχρι 30 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις από Μάιο έως Σεπτέμβριο η καταβολή του φόρου εισοδήματος. Κοινή δήλωση για όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αλλαγές για ανείσπρακτα ενοίκια και υπεραξία ακινήτων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «12 θολά σημεία στο ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δώδεκα κενά και αβεβαιότητες στο κυβερνητικό σχέδιο του ασφαλιστικού εντοπίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του, με την οποία στέλνει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για αυστηρή εφαρμογή του συμφωνηθέντος οικονομικού προγράμματος».