Περίπου 3.000 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί και φαρμακοποιοί, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, κατά του Ασφαλιστικού.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως "'Οχι στην Εξαθλίωση των Μηχανικών", "Μοχθούμε για τη Χώρα Στηρίζουμε την Οικονομία της", "ΔΙΟ.ΡΙ.ΖΑ - Λεφτά να υπάρχουν", "Ναι στην Ισότιμη Φορολογική Αντιμετώπιση" και "Δουλεύουμε με Αξιοπρέπεια και Αίσθημα Ευθύνης - Ζητάμε Σεβασμό Από την Πολιτεία".

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο το μεσημέρι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των επιστημονικών φορέων: του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του Ιατρικού,του Δικηγορικού, του Συμβολαιογραφικού, του Οδοντιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση οι ομιλητές τόνισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα τους.



Ακολούθησε πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης προς το Διοικητήριο, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούγονταν συνθήματα, όπως «Κατρούγκαλε, ντροπή σου παραιτήσου», «Το ασφαλιστικό δεν θα περάσει», «Δεν θα περάσει ο νόμος που μας πετάει στον δρόμο».

Στο Διοικητήριο οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα κατά του Ασφαλιστικού για να παραδοθεί στην υπουργό Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. 

Στον περίβολο του Διοικητηρίου στήθηκε μια σειρά από δρώμενα: Μια γυναίκα παρίστανε την κρεμασμένη, με το κασκόλ της, από τα κάγκελα, για να δείξει τον στραγγαλισμό των εκπροσώπων του επιστημονικού κλάδου, δικηγόροι κρέμασαν τις γραβάτες τους στα κάγκελα και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Κόλλια θυμήσου τη δικηγορία, παράτα το γραφείο και έλα στην πορεία», «Γραβάτα, γόβα και σκαρπίνι αυτό το ασφαλιστικό στα χαρτιά θα μείνει», «Με τέτοιες εισφορές θα κλείσουν τα γραφεία, θα έχετε απέναντι όλη την κοινωνία».



Σε ένα άλλο χάπενιγκ, μηχανικοί έκλεισαν με γυψοσανίδες τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, σε μια συμβολική κίνηση κατά του Ασφαλιστικού, για να δείξουν ότι ο νέος νόμος σφραγίζει, ουσιαστικά, το ταμείο τους. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους, μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους από την οδό Ζεύξιδος, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ.