Κατεβάζουν τα ρολά, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, στις 4 Φεβρουαρίου, με απόφαση του δ.σ.. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό.


Επίσης, ο ΕΣΘ πήρε ομόφωνη απόφαση για να συμμετάσχει ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, συμμεριζόμενος την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Ε..

Ο Σύλλογος καλεί τους εμπόρους να πάρουν μέρος ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

«Εκπροσωπώντας έναν κλάδο  εξαντλημένο που έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, εκφράζουμε  ξεκάθαρα την αντίδρασή μας και την διαφωνία μας στις αυθαίρετες και κοινωνικά άδικες προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, πλήττοντας  ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας  ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ.

Και οι έμποροι τονίζουν: «Για να υπάρχουν συντάξεις και παροχές  πρέπει να έχουν δουλειά όλοι. Πρέπει η οικονομία να παράγει και να δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας». Και διεκδικούν «ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό, που θα πρέπει να στηρίζεται σε μια οικονομία που ανθεί και αναπτύσσεται».