Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Luigi Marras, συνοδεία του Επίτιμου Πρόξενου της Ιταλίας, Χρήστου Σαραντόπουλου, είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο.


Οι δύο άντρες συζήτησαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και εξέφρασαν την κοινή επιδίωξη τους για τη σύσφιξη και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον προγραμματισμό του Δήμου στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, με στόχο την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο Μιλάνο και τη Μπολόνια, μέσα στο Μάρτιο του 2016.

Τέλος, με αφορμή τη διακοπή λειτουργίας του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, το 2014, ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης, συμφώνησαν για την περαιτέρω διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης της ιταλικής κουλτούρας στην πόλη. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της ιταλικής πρεσβείας, Enrico Barbato, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.