Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου, ο 33χροος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες.


Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου.Πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανίων, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον γιο του, Φοίβο.

Εντωμεταξύ στο νοσοκομείο Πολυγύρου παραμένει ο 4χρονος Φοίβος με συμπτώματα αφυδάτωσης και υποσιτισμού.Στο πλευρό του βρίσκονται οι παππούδες του ενώ ι από την πρώτη στιγμή παρακολουθείτε από παιδοψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.