Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια μονάδα ημι-αυτόνομης διαβίωσης για νέους πρόσφυγες αιτούντων άσυλο ηλικίας 18 με 25 ετών.  


Το Κοινωνικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που οργανώνει η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΤΟΙΚΟΣ σε όλη την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δομή αυτή αποβλέπει στην στέγαση και κάλυψη βασικών εξόδων (πάγια έξοδα διαμονής, διατροφή, ειδών υγιεινής και καθαρισμού, βασικά προσωπικά έξοδα) των ωφελουμένων με ταυτόχρονη ψυχοκοινωνική στήριξη στην εύρεση εργασίας και κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών. Η ιδιαιτερότητα του Κοινωνικού Διαμερίσματος έγκειται στην ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη μέσα από ένα πλαίσιο αυτονομίας μη δεσμευτικού χαρακτήρα συνθηκών διαβίωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια προσωπική κατοικία.

Η ΑΡΣΙΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα και να διαμείνουν στο Κοινωνικό Διαμέρισμά ή τους φορείς που επιθυμούν να παραπέμψουν ωφελούμενους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να επικοινωνήσουν στα κάτωθι: τηλεφωνικά στο 2310 526150 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  infothes@arsis.gr με σχετική αναφορά Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Διαμέρισμα.

Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, η παράταξη "Εντάξει" δεν ψήφισε υπέρ, ζητώντας να παραστούν οι άνθρωποι της ΑΡΣΙΣ στο δημοτικό συμβούλιο και "να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο τους".