Οικονομικά τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 9 Ιουνίου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα έψαλαν… στον υπουργό Υγείας

Στη χθεσινή επίσκεψη Κουρουμπλή αναφέρεται η εφημερίδα και λέει: "Γιατροί και εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και για τις απλήρωτες εφημερίες τους. Στο Ιπποκράτειο, εάν κάποιος έχει βήχα, θα περιμένει 8 ώρες. Εάν το περιστατικό είναι σοβαρό, θα περιμένει 16 έως 24 ώρες, για να γίνει εισαγωγή του στο θάλαμο νοσηλείας. Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και υποσχέθηκε να σταματήσει η άνιση χρηματοδότηση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα νοσοκομεία της Αθήνας. Στις 19 Ιουνίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να καταθέσει πρόταση για 12.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολο και πιο κοντά στα... στεγνά ΑΤΜ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξανόμενο κίνδυνο επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα βλέπουν, σε χθεσινές αναλύσεις τους, τόσο ο οίκος αξιολόγησης Moody's όσο και η επενδυτική τράπεζα JP Morgan".

ΕΘΝΟΣ: "Ωρα μηδέν για λύση ή ρήξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση, αναζητώντας σημεία σύγκλισης με τους δανειστές. Σταθμός για την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι η συνάντηση αύριο του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δηλώσεις-εξπρές Ε9 για φετινό ΕΝΦΙΑ και φόρους 2010-2014"

Η εφημερίδα γράφει "προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν μέσω του Διαδικτύου νέα έντυπα Ε9 για να δηλώσουν τυχόν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους, οι οποίες έλαβαν χώρα εντός του 2014, ή να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία των ακινήτων που έχουν συμπεριλάβει σε παλαιότερες δηλώσεις Ε9 της περιόδου 2010-2014".

ΕΣΤΙΑ: "Παιδαριώδης διακυβέρνησις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν ένας λαός αποφασίζει να αναδείξει στο αξίωμα του Πρωθυπουργού έναν 40ετή νέο, ο οποίος δεν διαθέτει καμμία πολιτική ή διοικητική πείρα, αυτό έχει επιπτώσεις στην διακυβέρνησης της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: "Ρήτρα χρέους για τη συμφωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην πολιτική βούληση της ευρωπαϊκής ηγεσίας και των δανειστών εναπόκειται η επιτυχής έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, καθώς καθίσταται πλέον φανερό ότι υπάρχουν το «κοινό έδαφος» αλλά και οι λύσεις για να διευθετηθεί οριστικά το ελληνικό ζήτημα κατά τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις δύο προϋποθέσεις που είχαν τεθεί την 20ή Φεβρουαρίου: τον σεβασμό των κανόνων στην Ε.Ε., αλλά και τον σεβασμό στη λαϊκή εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ασφυκτικός κλοιός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αφόρητες πιέσεις δέχεται από παντού η Αθήνα προς επίτευξη συμφωνίας, ενόψει και της αυριανής συνάντησης στις Βρυξέλλες Τσίπρα-Μέρκελ-Ολαντ. Ομπάμα και Μέρκελ, μετά το G7, ζήτησαν μεταρρυθμίσεις με την καγκελάριο να θέτει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τέλος χρόνου από Ομπάμα και Μέρκελ"

Η εφημερίδα επισημαίνει "κοινό μήνυμα προς την Αθήνα ότι «ο χρόνος τελειώνει» και θα πρέπει σύντομα να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς, απέστειλαν χθες από τη Σύνοδο του G7 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Οπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα άκουσε ο Π. Κουρουμπλής

"Ειδικευόμενοι γιατροί και ασθενείς τα έψαλαν στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πάντως ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά, θα σταματήσει η άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης έναντι αυτών της Αθήνας και άλλων πόλεων", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Εκβιάζει το λαό να αποδεχτεί το αντιλαϊκό της σχέδιο"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "«επαναδιατύπωση» του έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκού της σχεδίου ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, με επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, για την επίτευξη του «συμβιβασμού» με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κύματα φυγής"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κύματα φυγής σε πολλαπλά επίπεδα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση: οι ηγέτες του G7 εξαπέλυσαν χθες νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, που ξεμένει από συμμάχους. Η αβεβαιότητα μετατρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα σε έλλειμμα, ενώ οι φόβοι για τις πρόωρες συντάξεις στριμώχνουν στην έξοδο 150.000 εργαζομένους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο φάρμακο κατά της φονικής γρίπης

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οι επιστήμονες φοβούνται μια μελλοντική πανδημία, παρόμοια με την ισπανική γρίπη που σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για αυτό το λόγο, Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν το νέο φάρμακο vasculotide, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την αναπνευστική ανεπάρκεια που σκοτώνει τα περισσότερα θύματα της γρίπης". 

ESPRESSO: Σκάει κανόνι για τον Βαγγέλη

"Η ωρα των ποινικών διώξεων έφτασε για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα επόμενα 24ωρα δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες που θα αποτελούν «βόμβα» μεγατόνων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς να αναφέρονται ακόμη και σε ανθρωποκτονία του άτυχου 20χρονου Ρεθυμνιώτη! Παράλληλα, η οικογένεια Γιακουμάκη θα υποβάλει μηνύσεις έως το τέλος του μήνα κατά της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, με αφορμή την ποινή-χάδι της απλής επίπληξης που, σύμφωνα με την οικογένεια, επιβλήθηκε στους «σκληρούς» συμφοιτητές του αδικοχαμένου 20χρονου", τονίζει η εφημερίδα.

Kontranews: "Ποιούς πολιτικούς τάιζε η Siemens 10% η ταρίφα για όλα τα έργα και τις προμήθειες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κράτος της Siemens είναι εδώ! Ζει και βασιλεύει. Οπως αποκάλυψε χθες στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο τέως υπουργός και τέως πρόεδρος της Επιτροπής για την Siemens Σήφης Βαλυράκης, κόμματα και Δικαιοσύνη συγκαλύπτουν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους πολιτικούς που λαδώνονταν με 10% για όλα τα έργα και τις συμβάσεις που ανέθετε το ελληνικό Δημόσιο στον γερμανικό κολοσσό".

STAR PRESS: Επικίνδυνα χάπια αδυνατίσματος

Η εφημερίδα γράφει ότι η γνωστή τηλεπερσόνα Κατερίνα Στικούδη πήγε στα δικαστήρια εταιρία επειδή της διέθεσε επικίνδυνα χάπια αδυνατίσματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διορθωτικό σχέδιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις με σκοπό την κατάθεση νέων συμβιβαστικών προτάσεων από την ελληνική πλευρά, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Αγκ. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες , θα μετέχουν ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και ενδεχομένως ο Γ. Ντάισελμπλουμ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ο χρόνος τελειώνει»"


Η εφημερίδα τονίζει "αντιμέτωπη με τον χρόνο και τη σκληρή πραγματικότητα των άδειων ταμείων, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη για τις παραδοχές εκείνες -και τις αναγκαίες αναθεωρήσεις των απόψεών της- που θα καταστήσουν εφικτή μια συμφωνία".