Τα άκουσε για τα καλά -και από γιατρούς, αλλά, κυρίως από ασθενείς- ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.


Όσο κι αν ήθελε να εμφανιστεί διαλλακτικός κι ανοικτός στο να συνομιλήσει με όλους, οι φωνές του κόσμου, όσο έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ήταν χαρακτηριστικές.

-Είστε αλήτες, φώναξε μια γυναίκα την ώρα που ο υπουργός έκανε δηλώσεις ον κάμερα!

"Ζούμε δύσκολες στιγμές, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, τα προβλήματα που ενδημούν στο χώρο αυτό είναι προβλήματα 10ετίας, που έχουν ενταθεί τα προηγούμενα χρόνια. Διαχειριζόμαστε προϋπολογισμούς που ψήφισαν άλλοι. Προσπαθούμε εκ των ένδον να κρατήσουμε το σύστημα στα πόδια του", δικαιολογήθηκε.

Όταν του επισήμαναν ότι ένας ασφαλισμένος ήθελε να του μιλήσει, απάντησε: "Να τον ακούσω, εγώ γι αυτό ήρθα".

Όσο για τη διαμαρτυρία του προσωπικού, που, επίσης, γίνονταν εκείνη την ώρα, με αφορμή την επίσκεψή του, υποστήριξε: "Υπήρχαν εφημερίες απλήρωτες, του 2012, του 2013 και πληρώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με δικές μας ενέργειες"... Μάλιστα... εξέφρασε και την απορία του για τη διαμαρτυρία: "Δεν καταλαβαίνω, προς τι η διαμαρτυρία", είπε.

Στο γνωστό του στιλ, ο υπουργός, υποσχέθηκε (τι άλλο;) προσλήψεις! Κι όχι 2-3 χιλιάδες, αλλά... 12.000 εργαζομένων και γιατρών! "Θα βάλουμε νέο αίμα στα νοσοκομεία", είπε χαρακτηριστικά!

Μίλησε και για τη γενική πολιτική κατάσταση όπου, κατά την προσφιλή του τακτική, ήταν ιδιαίτερα επαναστατικός.