Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμπονται να δικαστούν, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης,14 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κομπίνα με λαθραία τσιγάρα.

Ανάμεσά τους δύο πρώην αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της πρώην νομαρχίας Χαλκιδικής. Κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, κατά περίπτωση. Φέρονται ότι διευκόλυναν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έχουν ήδη καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, για τη λειτουργία εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων, στην περιοχή της Κασσάνδρας .

Σύμφωνα με το βούλευμα, ευθύνες φέρουν ο προϊστάμενος Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ν. Μουδανιών,ο αντινομάρχης Τουρισμού, ο αντινομάρχης Οικισμού – Χωροταξίας, ο ιδιοκτήτης του επίδικου αγροτεμαχίου, ο μηχανικός που συνέταξε τεχνική έκθεση, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο πρόεδρος και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής που εισηγήθηκαν και υπερψήφισαν της έκδοση της αδείας, στις 30 Αυγούστου 2010.

Πάντα σύμφωνα με το βούλευμα, δεν υπήρχαν εγκρίσεις – γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Όσο για τον αντινομάρχη, κατηγορείται ότι για τη μεσολάβησή του πήρε 10.000 ευρώ, αλλά ζητούσε άλλες 30.000!

Την παραπομπή τους είχε εισηγηθεί στο συμβούλιο και η εισαγγελέας.