Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου 2015, ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνέυματος. 


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλονίκη 
Παροδικές νεφώσεις, ενώ από το απόγευμα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη 
Καιρός γενικά αίθριος στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο αρχικά συννεφιασμένος, με τοπικούς όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία κατά τόπους νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη 
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά όμως ο καιρός μέχρι το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα 
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική 
Θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μετά το μεσημέρι κατά τόπους νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.