Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται ο στίβος στο κυρίως και βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζογλείου όπου, τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης, που έχουν οριστεί στην οργανωτική επιτροπή, αν δεν βρεθούν χρήματα ως... αύριο, είναι αποφασισμένα να παραιτηθούν από την επιτροπή!

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ερώτησή του, στη Βουλή, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελαστικός τάπητας (ταρτάν) στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, ενόψει των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου, τους οποίους έχει αναλάβει η Θεσσαλονίκη, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτησή του, Το στάδιο χρήζει ανακατασκευής, η οποία περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες προϋπολογισμού 1 εκ. €, μεταξύ των οποίων έργα πυρασφάλειας, ανακατασκευής χλοοτάπητα στο κεντρικό και το βοηθητικό στάδιο και ανακατασκευής του «ελαστικού τάπητα» στο στίβο. Μάλιστα, ενώ, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γνωστοποιηθεί στην Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης ότι θα διατίθετο το χρηματικό ποσό που απαιτείται, κάτι τέτοιο, ως σήμερα, δεν έχει γίνει. 

 «Η Θεσσαλονίκη υποφέρει από την εγκατάλειψη των ελάχιστων αθλητικών υποδομών. Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στο οποίο γυμνάζονται πρωταθλητές, αθλητές στίβου, Θεσσαλονικείς, αντί να είναι πόλος έλξης, εγκυμονεί ακόμη και κινδύνους από τους δρομείς και τους άλλους αθλητές που θα εμπιστευτούν τον σάπιο και κατεστραμμένο ελαστικό τάπητα (ταρτάν)», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης ρωτά τον αρμόδιο υφυπουργό αν σκοπεύει να χορηγήσει το απαιτούμενο ποσόν για την επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος, ώστε να καταστεί εφικτή η διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου το Σεπτέμβριο του 2015.