O πρώτος μεγάλος κύκλος του ROCK N ROLL REPUBLIC έκλεισε την Πέμπτη 13/03 με την παράδοση στον Α.Σ. ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όλων των χρημάτων που μαζεύτηκαν από τις πωλήσεις της προσπάθειας και την συγκινητική γνωριμία των ροκ μουσικών με τους αθλητές με αναπηρία και τους προπονητές τους. 


Και είναι πολύ ωραίο να αισθάνεσαι ότι όλη η προσπάθεια των μουσικών όχι μόνο δεν πήγε χαμένη αλλά οι καρποί της θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, βοηθώντας πραγματικούς αγωνιστές στο τρομερά  δύσκολο έργο τους.

Εικοσιτέσσερις μπάντες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες της Ανεξάρτητης Ροκ Σκηνής της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας ενώθηκαν για πρώτη φορά το 2014, κάτω από κοινό όνομα, το ROCK N ROLL republic, για μια μοναδική πρωτοβουλία.

Συνέθεσαν, ηχογράφησαν και δούλεψαν όλοι από κοινού και μάλιστα με στόχο από το ξεκίνημα ακόμα, τα έσοδα να δοθούν όλα για ένα σημαντικό σκοπό.




Όλη αυτή η προσπάθεια αποτυπώθηκε στο διπλό CD-κασετίνα που κυκλοφόρησε με τίτλο RNR republic, ολοκληρώνοντας ένα όνειρο τρελό αρχικά που κάποιοι μουσικοί κατάφεραν να το δημοσιοποιήσουν και με πολλή δουλειά, κόπο και έξοδα να το πραγματοποιήσουν.

Το  ROCK N ROLL republic κυκλοφόρησε σε δύο CD, ένα με μπάντες και μεμονωμένους ροκ καλλιτέχνες που τραγούδησαν συνθέσεις τους με ελληνικό στίχο και ένα με μπάντες και καλλιτέχνες με αγγλικό στίχο.
Eκτός από την έκδοση της κασετίνας το Republic κατάφερε να διοργανώσει και festival στο λιμάνι με σκοπό την προώθηση της ιδέας.

Αναλυτικά συμμετείχαν οι παρακάτω:

Eλληνόφωνο CD: Έμμονο Γκρίζο, The Wigs, Κεραίες, Δυτικός Άνεμος, Μαύρη Μαγιονέζα, Νόρμα, Χρονίρ, Λουδίας, Αχιλλέας και Ασπρόμαυρο, Πάνος Βιολιστής, Ανώριμοι, Δειπνοσοφιστές.

Αγγλόφωνο CD: Shotgunz, J.D.O., Prassein Aloga, Ellinator, Kosta Vreto, Under Me, Elias Petrogiannis ft Venetia Sitaropoulou, Angelo Gouzetos, Popcakes, The Lost Boys, So Dizzy, Angelo Evans.