Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού έναντι της ρήξης με τους εταίρους τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, ενώ οι μισοί (50,4%) δηλώνουν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. 


Ειδικότερα, στο δεύτερο μέρος της πανελλαδικής πολιτικής έρευνας της Marc, για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το 69,6% των ερωτηθέντων (από 67,7% τον Φεβρουάριο) τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με λύση κοινής αποδοχής, έναντι του 27,4% που πιστεύει ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή» (από 29,6%). Το 3% δεν απαντά.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (57,8%) επιθυμεί συμβιβασμό, ενώ το 38,9% ρήξη. 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του συμβιβασμού καταγράφουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ (94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Ποταμιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκείνοι της Χρυσής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝΕΛ (46,3%).

Το εκλογικό κοινό εμφανίζεται μοιρασμένο ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα, με το ποσοστό, όμως, που απαντά «ναι» να είναι αυξημένο κατά 7,8 μονάδες.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα;» το 50,4% απαντά «ναι», το 45% απαντά «όχι», ενώ δεν απαντά το 4,1%.