Νέα δεδομένα στην υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, φέρνει ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν υπήρχαν ίχνη αίματος στο χώμα, δίπλα στο πτώμα του φοιτητή.


Έχει ζητηθεί να εξετασθεί δείγμα χώματος από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα.

Αν κάτι τέτοιο αληθεύει αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει βάσιμη υποψία το πτώμα του φοιτητή να μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε. Κάτι τέτοιο θα εξηγεί και για ποιον λόγο, αν και το σημείο ερευνήθηκε επισταμένως, δεν είχε βρεθεί το πτώμα.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «αν εκτιμήσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αργός, βασανιστικός θάνατος του νεαρού μετά το κόψιμο των φλεβών του επήλθε μετά την απώλεια τεράστιας ποσότητας αίματος. Παρ” ότι εκεί που βρέθηκε το σώμα του 20χρονου υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, θα έπρεπε λογικά το χώμα να έχει διαποτιστεί με αίμα του άτυχου σπουδαστή, και αυτό θα πρέπει να ανιχνευθεί. Αλλιώς θα πρέπει να αναζητηθεί αν τα πλήγματα στα χέρια του επήλθαν σε άλλο σημείο και απλώς στο σημείο που βρέθηκε άφησε την τελευταία πνοή του…»

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι οι άνδρες της Ασφάλειας στα Ιωάννινα δεν έχουν κατάσχει ακόμη τα κινητά της παρέας των Κρητικών καθώς και του απόφοιτου της Γαλακτοκομικής που υπηρετεί σε κοντινή στρατιωτική μονάδα  και ο οποίος συναντήθηκε με τον Βαγγέλη λίγες μέρες πριν εξαφανισθεί ο 20χρονος σπουδαστής. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι πίεζαν τον Γιακουμάκη, λέγοντας ότι θα αποκάλυπταν προσωπικές επιλογές του κι η αστυνομία δε σχετίζει την αυτοκτονία με το μπούλινγκ που είχε προηγηθεί στη σχολή.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν νέες καταθέσεις και από τους συγγενείς του προκειμένου να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκδοχή, πιθανόν να αλλάξει και η νομική μορφή της υπόθεσης όχι με την προβληματική κατηγορία για «παραίνεση σε αυτοχειρία» αλλά σε «εκβίαση».