Τα οικονομικά εξακολουθούν να απασχολούν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα και σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: ΕΛΑΣ: Έρευνες για τζιχαντιστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στελέχη της ΕΛΑΣ, επισημαίνουν πως η Βόρεια Ελλάδα θεωρείται περιοχή διέλευσης για άτομα που μπορεί να κατευθύνονται προς Συρία ή αντίθετα προς ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, αλλά και η Αγγλία".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η λίστα που δίνει το "ζεστό χρήμα"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "το σχέδιο που περιλαμβάνει στοχευμένη πολιτική κατά της φοροδιαφυγής, μοντέλο αποκρατικοποιήσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ριζική αναδιάρθρωση του Δημοσίου και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης συντάσσει η κυβέρνηση για να το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη ρευστότητα από την ΕΚΤ και τους δανειστές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το Σχέδιο "Φαιδώρα" για το διαμελισμο της Ελλάδας!

H εφημερίδα υποστηρίζει την ύπαρξη εγγράφου από το 1998, του τότε υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ουάινμπέργκερ, σύμφωνα με το οποίο έχει συνταχθεί σχέδιο που θα αποτελέσει Λυδία Λίθο για την τελική χάραξη των συνόρων στη νότια Βαλκανική.

Η ΑΥΓΗ: Παίρνει μπρος η οικονομία

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "το βάρος στην επανεκκίνηση της οικονομίας ρίχνει η κυβέρνηση μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η ψήφιση του νόμου για τις εκατό δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δώσει διπλή ανάσα, στους οφειλέτες και στα δημόσια ταμεία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Οδυνηρές αλλαγές... εναντίον ανδρών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγκάθια στη "λίστα" ασφαλιστικό, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και μάλιστα με αναθεωρημένες προς τα κάτω τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων"(...) "ανοίγει 2 δισ. τρύπα για το 2016". Προσθέτει ότι "η πρόταση-γέφυρα του κ. Βαρουφάκη μιλά για κατάργηση των προνομίων στα «ευγενή» Ταμεία (τράπεζες, ΔΕΚΟ) αλλά και τρόπους για τη σύγκλιση των πραγματικών εισφορών των ασφαλισμένων με τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.Δεν μιλά για το σιωπηλό «πάγωμα» των μέτρων που αφορούσαν σε μείωση των επικουρικών συντάξεων αύξησης των ορίων ηλικίας, μείωση των εφάπαξ και άλλων μικρότερων μέτρων στο σύστημα Υγείας".

Η ΕΠΟΧΗ: Τελικά, γίνεται και αλλιώς!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "δεν είναι μονόδρομος η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το παρασκήνιο της επταμερούς και το διπλό μέτωπο του Τσίπρα

"Στον απόηχο του έντονου παρασκηνίου της επταμερούς στις Βρυξέλλες και της «αναβίωσης» της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται το επόμενο δεκαπενθήμερο να διαχειριστεί δύο κρίσιμα μέτωπα, ενώ η χώρα συνεχίζει να τελεί υπό χρηματοπιστωτική ασφυξία", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Όχι λένε οι Έλληνες στις σκληρές δουλειές

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κάλυψη των εποχικών θέσεων εργασίας από αλλοδαπούς, καταδεικνύει την απροθυμία των Ελλήνων να εργαστούν σε σκληρές χειρονακτικές εργασίες.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σινούκ: Ένοχα μυστικά

"Σύγκρουση θεσμών για τη σκοτεινή τραγωδία του Σινούκ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος έχει αναμειχθεί ως νομικός στην υπόθεση, στρεφόμενος κατά του Δημοσίου ως συνήγορος συγγενών των θυμάτων", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παζάρια, κόντρες, συμβιβασμοί και ο "λογαριασμός" και πάλι στο λαό

"Τα παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους «δανειστές» επιβεβαίωσαν την αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και τις δεσμεύσεις που αυτή σημαίνει προς τους δανειστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους", λέει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontra news: Για εκλογές πάει ο Αλέξης. 

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αν δε σταματήσουν οι ξένοι τους εκβιασμούς και τον οικονομικό στραγγαλισμό" ο πρωθυπουργός θα ζητήσει πρόωρη πρόσβαση στις κάλπες. Επισημαίνει, μάλιστα, στον υπότιτλο ότι "συμφωνεί και ο Κώστας Καραμανλής"...

Ο ΛΟΓΟΣ: Διψούν 750 εκατομμύρια άνθρωποι

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι κάθε μέρα πεθαίνουν 1.000 παιδιά από έλλειψη νερού -σε όλον τον κόσμο.

ΠΡΙΝ: Σε μνημονιακές ράγες το τρένο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Η εφημερίδα προτείνει "λαϊκή αγωνιστική αντεπίθεση".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Απαιτούν νέο ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά... αύξηση στα καύσιμα και τον ΦΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτές είναι οι απαιτήσεις των Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Τελευταία ευκαιρία για τον Τσίπρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι  ο πρωθυπουργός "εντός της εβδομάδας θα πρέπει να έχει αρχίσει τεκμηριωμένη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η λίστα Τσίπρα στο τραπέζι της Μέρκελ

"Μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων 50 σελίδων που προετοιμάζουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Σταθάκης η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τους εταίρους ότι είναι έτοιμη να λάβει τα δικά της μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας", λέει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι "Ερχονται αυξήσεις σε ΦΠΑ, ποτά, τσιγάρα, φόρος σε πλούτο, μαύρο χρήμα και καταθέσεις Ελβετίας, ενώ αεροδρόμια, λιμάνια, τρένα πάνε σε ξένους".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Περάσαμε τον κάβο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "και τώρα τρέχουν στην κυβέρνηση να καταθέσουν τις μεταρρυθμίσεις"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 50 φορές πιο ισχυρή θεραπεία του καρκίνου

Η εφημερίδα λέει: "Η χημική ουσία, που προκαλεί τσούξιμο, στις τσουκνίδες ίσως είναι  το κλειδί για να κάνει τη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών 50 φορές πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με νέα έρευνα"! Ίσως, εάν κι εφόσον, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα...

REAL NEWS: Το Βερολίνο πιέζει για τρίτο μνημόνιο

H εφημερίδα αναφέρεται στην κρίσιμη αυριανή συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Ελληνας πρωθυπουργός ζητεί αναπτυξιακό πρόσημο στο νέο πρόγραμμα και απορρίπτει νέα μέτρα λιτότητας".