Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Πηγάδια με τον «αέρα» της νίκης του στο Φάληρο και θέλοντας να αξιοποιήσει το 2-2 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να αυξήσει στους 7 τη διαφορά του από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο η Ξάνθη τον προσγείωσε απότομα.

Η ακριτική ομάδα νίκησε 4-2 τον «Δικέφαλο», για την 13η αγωνιστική της Superleague, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του εκτός έδρας φετινή απώλεια (είχε ως τώρα 4Χ4), με αποτέλεσμα, τελικά, η διαφορά του από τον Ολυμπιακό να μειωθεί στους 4 βαθμούς. Πρωταγωνιστής ο Καπετάνος που πέτυχε δύο γκολ.

Πώς έγινε αυτό; Λίγο που πήραν τα μυαλά αέρα (όπως είπε μετά το παιχνίδι και ο Αναστασιάδης), λίγο που η ομάδα έπαιζε, πάλι, με κεντρικό αμυντικό τον... Τζιώλη, λίγο που η Ξάνθη ευτύχησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ κι έπειτα έβαλε το λεωφορείο μπροστά από την εστία (για να εκμεταλλευτεί, όμως, με τον καλύτερο τρόπο τις αντεπιθέσεις), δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό για τους Θεσσαλονικείς.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ: 6', 88' Καπετάνος, 47' Λουσέρο, 77' Κλέιτον - 38' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Φλίσκας, 60' Μπέρτος, 72' Σολτάνι, 84' Παπαστεριανός, 86' Καρυπίδης - 52 Κάτσε, 63' Παπαδόπουλος, 82' Μακ, 84' Ρατς
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον (80' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (90'+1' Ομπόντο).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (57' Μακ), Τζανδάρης (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (57' Σαλπιγγίδης).