efimerides_05.jpg
Με μια ματιά τα πρώτα θέματα των σημερινών (Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014) εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αποκαλύψεις μέχρι τα Χριστούγεννα!

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις της Κατερίνας Περιστέρη, αρχαιολόγου επικεφαλής της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι κρύβουν

Η εφημερίδα γράφει ότι "απάντηση στην ερώτηση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαίτηση-βόμβα του πρέσβη μας στο Βερολίνο αρχίζουν να δίνουν τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σιγά σιγά, παρά την επιχείρηση συσκότισης που επιχειρήθηκε τις πρώτες ώρες".

ΕΘΝΟΣ: Κατάργηση των ποινικών διώξεων για χρέη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στις ποινικές διώξεις και φυλακίσεις που ισχύουν σήμερα για χρέη στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ βάζει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Από το μέτρο θα εξαιρούνται οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: "Ετσι θα συντρίψω τη Νέα Τάξη"!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ρωσία θα γίνει το κέντρο μιας νέας παγκόσμιας τάξης, παραδέχεται και ο περίφημος εβραιο-αμερικανός γεωστρατηγικός αναλυτής Στάινμπεργκ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιδοτήσεις για θέρμανση με φυσικό αέριο

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ποσά έως και 5.500 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 46.000 νοικοκυριά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία για να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο με το κατά 35% φθηνότερο φυσικό αέριο. Χωρίς εισοδηματικά όρια η συμμετοχή για ακίνητα σε περιοχές με αντικειμενική αξία έως 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στη φτώχεια 6,3 εκατ. Ελληνες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, 2,5 εκατομμύρια άτομα στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας και 3,8 εκατομμύρια κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα στη φτώχεια λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας".

ΕΣΤΙΑ: Πώς αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έχουμε ήδη γράψει ότι το αν θα οδηγηθούμε ή όχι σε πρόωρες εκλογές, θα εξαρτηθή σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα που θα επικρατή τον Ιανουάριο, όταν θα δρομολογηθή η διαδικασία αναδείξεως του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: Εφιάλτης φτώχειας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κοινωνία του ενός τρίτου εξελίσσεται τάχιστα η ελληνική με τη βοήθεια των Μνημονίων, καθώς ήδη 6 στους 10 Ελληνες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, 2,5 εκατ. πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα 3,8 εκατ. αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η κανονική χώρα του κ. Σαμαρά

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Η Ελλάδα προχωρά» δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν από μερικά 24ωρα και έρχονται τα αδιάψευστα στοιχεία να ανατρέψουν τα λόγια του. Παρά τη σκληρή μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αισιόδοξος ότι «μήνα με τον μήνα η Ελλάδα γίνεται μια χώρα φυσιολογική», στην οποία όμως ζουν εκατομμύρια φτωχοί και άνεργοι. Και αυτά δεν θα υποστηρίζει η αντιπολίτευση αλλά φορείς υπεράνω «πάσης υποψίας», όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους και ο ΣΕΒ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιχειρήσεις όμηροι στα δικαστήρια

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται παγιδευμένες στις δικαστικές αίθουσες, όπου λιμνάζουν περισσότερες από 400.000 φορολογικές υποθέσεις, ακόμη και για μία δεκαετία. Σύμφωνα με έκθεση του ΣΕΒ, η επιβάρυνση των επιχειρήσεων εξαιτίας των καθυστερήσεων κυμαίνεται από 7% έως 52% επί της συνολικής αμφισβητούμενης διαφοράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: Η φτώχεια στο μεγαλείο της

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκάρουν τα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, περίπου 6,3 εκατομμύρια Ελληνες απειλούνται από τη φτώχεια. Σύμφωνα με την έκθεση περίπου 2,5 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ακόμη 3,8 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έθαψαν ζωντανή μια 49χρονη

Η εφημερίδα προβάλει την περίπτωση που ερευνά η αστυνομία με τις καταγγελίες ότι 49χρονη θάφτηκε ζωντανή και πέθανε από ασφυξία μέσα στον τάφο της!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης να συνδράμει στρατιωτικά τη συμμαχία ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος», εμπλέκοντας πιο βαθιά τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή".

ΤΑ ΝΕΑ: Λείπουν 18 δισ. από την αγορά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κραυγή αγωνίας από εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς αναζητούν ρευστότητα 18 δισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι λείπει από την αγορά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εγκλωβισμένες ανάμεσα στην έλλειψη ζεστού χρήματος και στα ακριβά επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων και εκπέμπουν σήμα κινδύνου τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς την πολιτεία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Νικήστε το άγχος χωρίς φάρμακα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάνοντας μια βόλτα χτυπάτε το άγχος, χωρίς την ανάγκη για φάρμακα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

ESPRESSO: Με ρούχα γυναικεία ο παιδόφιλος δάσκαλος

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην ντουλάπα του ενός εκπαιδευτικού από αυτούς που συνελήφθησαν για παιδοφιλία, βρέθηκαν γυναικεία ρούχα.

Kontranews: Φτάνει πια δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν στη χώρα μας η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι, περιγράφει με στοιχεία και αριθμούς η έκθεση του γραφείου της Βουλής, που είναι αρμόδιοι για τον κρατικό προϋπολογισμό".

Star Press: Την έθαψαν ζωντανή και ξεψύχησε από ασφυξία

Ίδιο θέμα με την τοπική Μακεδονία, για την εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε δικαστική «ομηρεία» επενδυτές-επιχειρήσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενενήντα παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης πρότεινε χθες ο ΣΕΒ, καθώς στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 400.000 υποθέσεις και ο μέσος χρόνος επίλυσης διαφορών έχει φθάσει στις 1.500 ημέρες, από τους υψηλότερους στην Ευρώπη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Χαμηλότερα ο πήχης για το πρωτογενές πλεόνασμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα μέτρα για το 2015 προμηνύει η αδυναμία επίτευξης του μνημονιακού στόχου για πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, όπως παραδέχεται το ΥΠΟΙΚ, ενώ το ΔΝΤ προαναγγέλλει μακρές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας".