ο υπουργός Παιδείας, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μιχάλη Σφακιανάκη, παραβρέθηκαν σήμερα στην παρουσίαση, στο υπουργείο Παιδείας, της πρώτης εφαρμογής ενός νέου διαδραστικού προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Αύριο, Παρασκευή, απομακρύνονται και επίσημα από την εκπαίδευση οι επτά εκπαιδευτικοί που πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

 

Όπως δήλωσε, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ για τους δύο απ' αυτούς που έχουν ήδη τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους θα υπογραφεί αύριο η απόλυσή τους.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τον ακριβή αριθμό τους, απέφυγε να τον προσδιορίσει. “Είναι πάνω από επτά, οκτώ ή εννιά”, είπε, για να προσθέσει πως δεν δίνει ακριβή αριθμό, επειδή δεν αποκλείεται να προστεθούν, ως αύριο, μία ή δύο περιπτώσεις ακόμα…

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μιχάλη Σφακιανάκη, παραβρέθηκαν σήμερα στην παρουσίαση, στο υπουργείο Παιδείας, της πρώτης εφαρμογής ενός νέου διαδραστικού προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που εφαρμόζεται σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Στο πρόγραμμα αυτό, σταδιακά ανά εβδομάδα, ο αριθμός των σχολείων που θα συμμετέχει θα πολλαπλασιάζεται, με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο των σχολείων της χώρας. Το πρόγραμμα ξεκινάει σε 600 σχολεία, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επεκταθεί και στα 12.500 σχολεία της χώρας.