Συνέντευξη, για την πορεία της ανασκαφής, στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, έδωσε η επικεφαλής της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη,  στην αυστραλιανή εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος».

Όπως δήλωσε, μέχρι τα Χριστούγεννα, ίσως και νωρίτερα, αναμένεται να υπάρξουν νέα, από την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά.

Στη συνέντευξή της η κ. Περιστέρη τόνισε ότι ο τάφος «αποκλείεται να είναι ρωμαϊκός» και μίλησε για «παραφιλολογίες και απωθημένα κάποιων ανθρώπων που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ταφικό συγκρότημα, το οποίο χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα, δηλαδή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το 325- 300 π. Χ. Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνει με ακρίβεια η αρχαιολογική σκαπάνη. Δεν ξέρουμε τι άλλο έχει μέσα, αλλά τέτοιο μνημείο δεν έχει ξαναβρεθεί έως τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η κ. Περιστέρη.

«Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα τα οποία μας εκπλήσσουν και συγκινούν. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια την αίσθηση που είχαμε μόλις αντικρίσαμε τις ολόσωμες Καρυάτιδες πριν από μερικές ημέρες που είναι σημαντικά έργα τέχνης, σμιλεμένα από μάρμαρο Θάσου» τόνισε.