Επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στα δημοτικά κτίρια σε όλη την έκταση του δήμου Θεσσαλονίκης  που περιλαμβάνουν οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προβλέπει σύμβαση που υπογράφτηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου. 


Η σύμβαση υπογράφηκε από τον αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη και εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας.

Το έργο θεωρείται βασικής προτεραιότητας καθώς τα περισσότερα  δημοτικά κτίρια χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι πολύ παλαιάς κατασκευής με άμεσο επακόλουθο να παρουσιάζουν φυσιολογικά αρκετά προβλήματα. 
Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης συμβατικής δαπάνης 455.000€ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ. 
Ειδικότερα οι εργασίες συντήρησης ή επισκευής που θα πραγματοποιηθούν  περιλαμβάνουν:  

• επιδιόρθωση ή αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών θυρών,  
• αντικατάσταση  πλακιδίων  που έχουν φθαρεί ή επέκταση κάλυψης χώρων με πλακίδια,
• αντικατάσταση παραθύρων, 
• βελτίωση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (ιδίως σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφές), 
• βαφές χώρων που έχουν μεγάλη χρήση από κοινό ή από εργαζόμενους. 

Επίσης περιλαμβάνονται εργασίες που βελτιώνουν την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρίες σε κτίρια με κατασκευή ραμπών. 
Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν εργασίες στεγάνωσης διαφόρων κτιρίων που εμφανίζουν έντονα προβλήματα υγρασίας με τοποθέτηση μεμβρανών ή άλλων ειδών στεγάνωσης και θα βελτιωθούν τα εργοτάξια του Δήμου με ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους ενδιαίτησης  με δημιουργία χωρισμάτων, επέκταση των χώρων υγιεινής κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται  ότι θα γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευών στα κτίρια των δημοτικών κοινοτήτων, στα κτίρια των νεκροταφείων, στον χώρο του ΣΜΑ, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου, στους παιδικούς σταθμούς, στο δημαρχείο, στους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων ,στις εποπτείες καθαριότητας και πρασίνου κ.λ.π.