samaras_78_deth_20130907_03.jpg
Σε αναζήτηση άμεσα βιώσιμης λύσης στο μείζον θέμα των «κόκκινων δανείων» βρίσκονται κυβέρνηση και τραπεζίτες.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τέσσερις συσκέψεις, για το συγκεκριμένο θέμα, με τη συμμετοχή, μάλιστα, του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός ο οποίος πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση του προβλήματος έως το τέλος Αυγούστου.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη voria.gr, πρόθεση του είναι να ανακοινώσει κάτι φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολύ θα ήθελαν να αφορά ακόμα και σε «κούρεμα» ορισμένων δανείων, αν και η εξέλιξη αυτή «χτυπά» πάνω σε νομικά κενά, τα οποία κραδαίνουν ως αντίπαλο δέος οι τραπεζίτες. Συγκεκριμένα, όπως επιχειρηματολογούν, δεν μπορούν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από καμία τέτοια απόφαση, γιατί αμέσως θα κινδυνεύουν να βρεθούν ποινικά υπόλογοι απέναντι στους μετόχους ή σε άλλους πελάτες - δανειολήπτες.

Γι' αυτό και αναζητούνται λύσης νομικής θωράκισης τους, που θα τους επιτρέψουν να πάρουν γενναίες αποφάσεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή λέγεται ότι είναι και η βασική αποστολή που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, στα πλαίσια των αλλαγών που ετοιμάζει στο Πτωχευτικό Δίκαιο και όχι μόνο...