sxoles_odigon_diamartyria_20140714_01.jpg
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, το πρωί, στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών Θεσσαλονίκης.

 

Διαμαρτυρήθηκαν επειδή οι υποψήφιοι οδηγοί, που διαπιστώνουν ότι στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες εξέτασής τους και έκδοσης διπλωμάτων καθυστερούν, αποφασίζουν να παρακολουθήσουν μαθήματα… εκτός νομού και χάνουν καταναλωτικό κοινό!

Οι ιδιοκτήτες – εκπαιδευτές, μοίραζαν φυλλάδια στους πολίτες, με σύνθημα «Δε φταίνε οι σχολές».

Όπως επισήμαναν, χρειάζονται περίπου πέντε μήνες από την εγγραφή κάποιου σε μια Σχολή Οδηγών, για να πάρει στα χέρια του το δίπλωμα, ενώ για την εκπαίδευσή του χρειάζονται μόλις δύο μήνες! Οι εκπαιδευτές υποστηρίζουν πως υπάρχουν κενές θέσεις εξεταστών, δεν υπάρχει πίστα εξέτασης κι αναζητούνται δημόσιοι χώροι και αν κάποιος απορριφθεί η διαδικασία επιμηκύνεται στο διπλάσιο, παρότι ο νόμος δίνει δικαίωμα εξέτασης σε μια εβδομάδα.

Παρόμοιες δυσκολίες υπάρχουν και για τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι, μετά την αναθεώρηση του διπλώματος παίρνουν μια… βεβαίωση (που δεν τους καλύπτει στο εξωτερικό), ενώ τα ΑμεΑ που πρέπει να περνούν από ιατρική επιτροπή, είναι στην αναμονή για τουλάχιστον 12 μήνες!