Βαριά ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε η Εθνική Ελλάδος από την Κολομβία στην πρέμιερα (για τρίτη συνεχόμενη) του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.


Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προδόθηκε με το "καλημέρα" από την αμυντική αδράνεια των ποδοσφαιριστών της, βάζοντας σε θέση οδηγού από 6ο λεπτό, τους "καφετέρους" με τέρμα του Αρμέρο. 
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κονέ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Οσπίνα. Ο ρυθμός της Εθνικής ήταν κάκιστος όπως και η εικόνα της, τη χρονική στιγμή που οι Κολομβιανοί έκαναν τα πάντα ως ...αγγαρεία. Στις καθυστερήσεις ο Κονέ προσπάθησε να ισοφαρίσει και πάλι, αλλά ο Οσπίνα με μία μεγάλη απόκρουση, είπε όχι στον διεθνή μέσο. 
Στην επανάληψη, η εικόνα της Εθνικής τα πρώτα λεπτά συνεχίστηκε και από μία ακόμη αμυντική αδράνεια στο 58΄ σε κόρνερ, ο Γκουτιέρεζ διπλασίασε τα τέρματα των τυπικά γηπεδούχων Κολομβιανών. 

Η εξέλιξη αυτή πτόησε ψυχολογικά του Ελληνες, που έδειξαν πως μπορούν να μπουν στο ματς ξανά επτά λεπτά αργότερα, ωστόσο η κεφαλιά του Γκέκα εξ επαφής από γύρισμα του Τοροσίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των "καφετέρος".
Η είσοδος των Μήτρογλου - Φέτφα (αλλά ούτε και του Καραγκούνη στο 78΄) δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελεσμάτα και στο 93΄ ο Ροντρίγκεζ σε μία άμυνα που είχε αδειάσει από ψυχολογικές δυνάμεις ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκουιλάρ (68' Μεχία), Τζέιμς, Ροντρίγκεζ, Γκουτιέρζ, Ιμπάρμπο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Παρακολουθείστε τα τέρματα της αναμέτρησης: