Koufontinas_tzortzatos_01.JPG
Καταπέλτης κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ο Βασίλης Τζωρτζάτος καθώς με επιστολή του μέσα από τη φυλακή. Τον κατηγορεί πως έχει κάνει συμφωνία με τη CIA και όχι μόνο.

 

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, Βασίλης Τζωρτζάτος, με επιστολή του που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία κατηγορεί τον υπαρχηγό και αρχιεκτελεστής της οργάνωσης για κρυφές συμφωνίες με την αστυνομία, το κράτος ακόμη και τη CIA

«Η συμφωνία έγινε το αργότερο τον Αύγουστο του 2002, πριν παραδοθεί. Έγινε τουλάχιστον με τη CIA, το FBI, τις Αγγλικές Μυστικές Υπηρεσίες και την ΕΥΠ που του επέβαλαν τους όρους τους. (...) Βασικά απαίτησαν την παράδοση των σπιτιών γεμάτων, την παράδοσή του, την ανάληψη ευθύνης για όλα, τη μη αμφισβήτηση του κατηγορητηρίου και των ανοιχτά συνεργαζόμενων ώστε να περατωθεί ομαλά γι' αυτούς η Δίκη και να πετύχουν τις καταδίκες που είχαν προαποφασιστεί. Πριν παραδοθεί βέβαια τον πέρασαν από ανάκριση, η οποία παραμένει μυστική. Απ' την πλευρά τους του έδωσαν ορισμένα ανταλλάγματα, τα οποία τα βλέπουν όλοι, για τα οποία όμως κανένας δεν μιλάει.

Η ανάληψη της ευθύνης δεν περιορίζεται στη Δίκη αλλά προεκτείνεται χρονικά και μετά απ' αυτήν. Επιτρέπει στη CIA να μιλάει σήμερα ως 17Ν μέσα απ' τη φωνή του, υπαγορεύοντάς του ό,τι επιθυμούν. Το θεωρούν σημαντικό για τον έλεγχο τής μετά τη 17Ν «τρομοκρατίας» στη χώρα, μαζί με κάποιες άλλες κινήσεις», τονίζει ο Τζωρτζάτος.

Ακόμη περιγράφει κι ένα περιστατικό από τη δίκη της 17 Νοέμβρη. «Στη δευτεροβάθμια Δίκη, ενώ όλων των κατηγορούμενων οι ποινές μειώθηκαν, η δική μου έμεινε αμετάβλητη. Την τελευταία μέρα της Δίκης το 2007 με φώναξε ο μακαρίτης σήμερα συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής Αλ. Κατσαντώνης και μου είπε, παρουσία ορισμένων άλλων συνηγόρων: «Ελα εδώ βρε. Με τον Κουφοντίνα πήγες και τα 'βαλες; Σου 'κανε μεγάλη ζημιά. Είναι σαν να τα 'βαλες με την εξουσία»! Το καλοκαίρι του 2009, μετά από ένα άρθρο μου στον Τύπο, ήρθε στη φυλακή να με συναντήσει ο τότε εισαγγελέας για την Τρομοκρατία. Μου είπε: «Ξέρω ότι δεν θα μου πεις τίποτα. Αλλά για λόγους τυπικούς όφειλα να έρθω. Να ξέρεις ότι με δυο θα 'θελα να συζητήσω. Με τον Σάββα και με τον Γιωτόπουλο». Του λέω: «Με τον Κουφοντίνα δεν θέλεις;» Απάντησε: «Τι να τον κάνω αυτόν; Αυτός έχει υπογράψει συμφωνίες».

Επίσης κατηγορεί τον Κουφοντίνα για προδοσία και υποστηρίζει πως το "κάστρο" έπεσε από μέσα.