Απογοητευμένος τόσο από την εικόνα της Εθνικής, όσο κι από την αντίδραση μερικών παικτών του, μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Κολομβίας, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Κάποιοι παίκτες, όχι όλοι, δεν κατάλαβαν ότι παίζουν στο Μουντιάλ και ότι υπάρχει συνέχεια. Ότι υπάρχουν κι άλλα ματς. Δεν θέλω να τους κατηγορήσω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε αλλά κάναμε λάθη» τόνισε αρχικά ενώ συνέχισε σχολιάζοντας την «τρύπα» που υπήρχε στην αριστερή πλευρά, τόνισε: 
«Δεν είναι θέμα Χολέμπας. Ξέρουμε τον Κουαδράδο ότι είναι πολύ καλός παίκτης οπότε δεν είναι θέμα μόνο του Χολέμπας. Έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε», ενώ για το καθαρά αγωνιστικό μέρος, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Κολομβία. Ήταν καλύτερη ομάδα και δίκαια νίκησε 3-0. Ήμασταν καλοί όμως δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε ευκαιρίες, κάναμε προσπάθεια αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας».
Τέλος, σχετικά με το τί γίνεται από εδώ και πέρα: «Δεν είναι τραγωδία. Είναι μια ήττα που δυσκολεύει την κατάσταση. Θα μιλήσω με τους παίκτες μου, θα δούμε τα λάθη μας για να διορθώσουμε την κατάσταση και στα δύο επόμενα ματς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».