Οι τελευταίες εξελίξεις στο επίκαιρο ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Αξιολόγηση Ιδρυμάτων και Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών - Δύο Νέες Δράσεις της Α.ΔΙ.Π.», η οποία θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα συμμετάσχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από μέλη της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.).

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να γίνει αποτίμηση των αξιολογήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα ΑΕΙ της χώρας, σύγκριση των τελευταίων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς και ενημέρωση για την επικείμενη πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

9.30- 10.00 Προσέλευση-Εγγραφές

10.00-10.30 Έναρξη-Χαιρετισμοί

10.30-11.00 «Αποτίμηση των αξιολογήσεων των Τμημάτων των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», καθηγήτρια Μαρία Λαζαρίδου, μέλος της Α.ΔΙ.Π.

11.00-11.30 «Αξιολόγηση Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας», καθηγητής Κωνσταντίνος Μέμος, μέλος της Α.ΔΙ.Π.

11.30-12.00 Διάλειμμα

12.00-12.30 «Αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων προς το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων», Δρ. Ιωάννα Δέδε, Διευθύντρια Πιστοποίησης Προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

12.30-13.00 «Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών», καθηγητής Παντελής Υψηλάντης, μέλος της Α.ΔΙ.Π.

13.00-14.00 Παρεμβάσεις - Συζήτηση

Συντονισμός: Καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π. Αναπληρώτρια Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας