kalafatis_diakirixi_20140318_02.jpg
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε, σήμερα, ο Σταύρος Καλαφάτης, τόσο ως βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όσο και ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη νέα δημαρχιακή περίοδο.

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Σταύρος Καλαφάτης, τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας εκ νέου τις αντιρρήσεις του για διατάξεις που δεν υπηρετούν την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής, αλλά αντίθετα απειλούν να την υπονομεύσουν.

Αποκάλυψε ότι τις ίδιες παρατηρήσεις και επιφυλάξεις, είχε εκφράσει στον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, προτείνοντας την επανεξέταση και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του, για το γεγονός, ότι οι παρατηρήσεις του, όπως τις παρουσίασε προ ημερών και στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, υιοθετήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση και από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, παρακολούθησε στη συνέχεια τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πλαισιωμένος από τους εκλεγμένους –για την επόμενη περίοδο- δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από αντιπροσωπεία μη εκλεγμένων στελεχών του συνδυασμού «Εντάξει».

«Η σημερινή μας παρουσία, ήταν και συμβολική, αλλά και ουσιαστική» δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την παρουσίαση στη σημερινή συνεδρίαση. «Αφενός αποτελεί την έμπρακτη έκφραση της προσωπικής μου απόφασης να ανταποκριθώ στο ρόλο που μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφετέρου, υπηρετεί την απόφασή μας, των εκλεγμένων και μη συμβούλων του συνδυασμού “Εντάξει”, για άμεση και λεπτομερή ενημέρωση επί των τρεχόντων ζητημάτων του Δήμου, προκειμένου να επιτελέσουμε άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο το θεσμικό μας ρόλο από το Σεπτέμβριο, που ξεκινά η νέα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος μας παραμένει μια Θεσσαλονίκη εντάξει και αυτόν το στόχο θα υπηρετήσουμε εποικοδομητικά ως μείζονα αντιπολίτευση.»