Για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στον Ηρακλή τη φετινή σεζόν, αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική συχνότητα της Θεσσαλονίκης ο Πορτογάλος μέσος, Βίτορ Λίμα, που πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


Παράλληλα ο Πορτογάλος ανέφερε ως βασική αιτία της φετινής αποτυχίας, την διοικητική αστάθεια.

«Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κριτικάρουμε. Όλοι έχουν ευθύνη. Κατά την άποψή μου, δεν είχαμε την κατάλληλη υποστήριξη από την διοίκηση και όσους περιστρέφονται γύρω από την ομάδα. Δεν εννοώ τους φιλάθλους, αυτούς τους εκτιμούμε και τους ευχαριστούμε. Ακούγονταν πως είχαμε προβλήματα, αλλά ο κόσμος δεν είχε ιδέα πόσο μεγάλα προβλήματα είχαμε» τόνισε αρχικά στον «Arena FM» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ακούγαμε πολλά ψέματα μέσα στην χρονιά και ήμασταν μόνοι μας. Όλοι οι άλλοι, ήταν εξαφανισμένοι και τους ψάχναμε στα τηλέφωνα. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν να φάνε και λεφτά να πάνε στην προπόνηση. Παλεύαμε για επιβίωση! Ευτυχώς υπήρχαν στην ομάδα, ισχυρές προσωπικότητες παικτών που την κράτησαν όρθια».


«Κλειδί» το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών»


Σε ερώτηση για την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή στα πλέι-οφ τόνισε:
«Πιστεύω ότι τα πάντα, χάθηκαν με τον Ηρακλή Ψαχνών. Είχαμε τον έλεγχο και δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε το δεύτερο γκολ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αναξιοποίητες. Εμείς οι παίκτες είμαστε απογοητευμένοι, αλλά κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε. Δεν υπάρχει ομάδα που να ήταν καλύτερη από εμάς. Χάθηκαν όμως ευκαιρίες από ατυχία και από δική μας ευθύνη».

Σ’ ότι αφορά τα χρήματα που έχει να παίρνει ήταν μάλλον ξεκάθαρος: 
«Δεν είχαμε σωστή συμπεριφορά. Δεν έχουμε πληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι σωστό να λες τον άλλο να περιμένει άλλες δέκα ημέρες. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πάρω τα λεφτά για τα οποία δούλεψα. Είμαι ελεύθερος από τον Ηρακλή, έχει τελειώσει η συνεργασία μας. Εξετάζω προτάσεις από Superleague  και Football League. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω».

«Περήφανος για τους συμπαίκτες μου...»


Για τους προπονητές επεσήμανε: 
«Ήταν και οι τρεις καλοί προπονητές και θα ήθελα να δουλέψω και με τους τρεις ξανά. Με τον Γκόγκιτς δεν ξεκινήσαμε καλά, με τον Όγιος πήγαμε καλύτερα και φτάσαμε στα πλέι οφ και με τον Νίκο (σ.σ. Παπαδόπουλο) κάναμε μεγάλη προσπάθεια στα πλέι οφ» ενώ μιλώντας για τους συμπαίκτες του πρόσθεσε:
«Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Επίσης ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε. 
Ήταν πάντα στο πλευρό μας. Οι παίκτες ήμασταν μαζί στα δύσκολα και μείναμε ομάδα μέχρι το τέλος».


Τέλος για την πίεση που υπήρχε στον Ηρακλή κατέληξε: 

«Η πίεση υπάρχει παντού. Καταλαβαίνω πως στον Ηρακλή ήταν πιο μεγάλη γιατί είναι μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην Α’ εθνική. Έχουμε κάποια νέα παιδιά που ίσως πιέστηκαν, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μια εμπειρία για τους νέους παίκτες. Στο μέλλον θα είναι πιο δυνατοί, αλλά  η πίεση δεν ήταν το πρόβλημα του Ηρακλή».