Δηλώσεις σε ραδιοφωνική συχνότητα της Θεσσαλονίκης, παραχώρησε ο βοηθός προπονητής του Γιώργου Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ, Γιώτης Σταματόπουλος όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία του στον πάγκο της ομάδας και τόνισε ότι ο απολογισμός ήταν θετικός.

Αναλυτικά: 

Για την εμπειρία στον ΠΑΟΚ: «Ήταν παρά πολύ έντονη και ξεχωριστή εμπειρία. Σε ούτε δυόμιση μήνες κάναμε 16 παιχνίδια, περίπου ένα παιχνίδι ανά τρεις μέρες. Ήταν ένα έντονο αλλά και όμορφο διάστημα».

Για το αν ήταν θετικός ο απολογισμός αυτών των 2,5 μηνών: «Την επιτυχία ή αποτυχία μπορούν να την κρίνουν άλλοι .Εγώ πιστεύω πως ήταν θετικός. Αναλάβαμε μια ομάδα με πολλούς παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν το καλοκαίρι, με παίκτες που τελείωνε ο δανεισμός τους, με πολλά προβλήματα και με τον κ. Γεωργιάδη προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα. Παίξαμε στον τελικό, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό, παίξαμε καλά στα παιχνίδια τον πλέι οφ, εκτός από αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, αγωνιστικά βγήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρώ πως ο απολογισμός ήταν καλός εάν το δούμε ρεαλιστικά».

«Δουλέψαμε αρκετά πάνω στην ψυχολογία»

Για την δυσκολία διαχείρισης παικτών που έληγαν τα συμβόλαια τους, είτε ο δανεισμός τους:
«Οταν παίζεις ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας, όταν είσαι δανεικός ή λήγει το συμβόλαιό σου και δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει αύριο, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Έχεις οικογένεια να κοιτάξεις, ζεις από αυτό το επάγγελμα και μπορεί να σε επηρεάσει στην καθημερινότητα και στις προπονήσεις. Αυτό το λέω για να εξηγήσω την ψυχολογία των παικτών. Ο προπονητής ο κ. Γεωργιάδης μαζί με το προπονητικό τιμ το χειρίστηκε πολύ καλά και έπεισε τους παίκτες με τον δικό του τρόπο, με τις ομιλίες του και την δουλειά και προσπαθήσαμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Οι παίκτες αυτό το κατάλαβαν και ακολούθησαν. Αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του κ. Γεωργιάδη».

Για τις αντιδράσεις των παικτών μετά την επίσκεψη και τις αποδοκιμασίες οπαδών στη Νέα Μεσημβρία: 
«Ήμουν τρία χρόνια στον Πανιώνιο και είχαμε κάποιες εντάσεις και εκεί, όμως, αυτό στον ΠΑΟΚ δεν τον έχω ξαναζήσει. Πρώτα φορά βλέπω φιλάθλους να μπαίνουν στο προπονητικό κέντρο, να βρίζουν παίκτες και να απαιτούν να φύγουν από την ομάδα. Πιστεύω ότι για κάθε άνθρωπο ό,τι επάγγελμα κι αν κάνει, αν γίνει αποδέκτης τέτοιων φράσεων και συμπεριφορών, δεν είναι εύκολο να συνεχίσει το έργο του χωρίς να επηρεαστεί. Ευτυχώς και εδώ θεωρώ πως το χειριστήκαμε καλά το θέμα και μιλήσαμε με τους παίκτες. Ο κ. Βρύζας και ο κ. Σαββίδης βοήθησαν, έπεισαν τους παίκτες πως ο ΠΑΟΚ τους υποστηρίζει και πήραμε το 100% από όλους. Μπορεί ως πρώτη αντίδραση να πεις κάποια πράγματα που να μην εννοείς. Δεν είχαμε κάποιον παίκτη, πάντως, ο οποίος δεν ήθελε να συνεχίσει να παίζει».

«Πολύ ποιοτικό ρόστερ ο ΠΑΟΚ»

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ
«Είδα ένα ρόστερ πάρα πολύ ποιοτικό, με παίκτες υψηλού επιπέδου, με ταλαντούχους που πήραν χρόνο συμμετοχής, όπως ο Σαββίδης, ο Πόζογλου, ο Κιόσε και ο Κουλούρης. Υπήρχε ισορροπία ποιοτικών και νέων παικτών. Το χαίρεσαι αυτό ως επαγγελματίας προπονητής. Ως ποιότητα ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλό ρόστερ για τα ελληνικά δεδομένα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες όπως Ινσαουράλδε, ο Βίτορ, ο Στοχ και ο Λούκας. Σε συνδυασμό με τους Έλληνες όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης, ο Τζαβέλλας και ο Σκόνδρας, είχαμε ένα αρκετά καλό ρόστερ. Εμένα μου άρεσε να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες καθημερινά και να τους βλέπω στον αγωνιστικό χώρο. Τα προβλήματα ήταν άλλα. Οι πολλοί δανεικοί. Όπως ο Χουάν και άλλοι. Πάντως ήταν όλοι 100% επαγγελματίες και με πολύ ποιότητα. Όταν πάμε στην δουλειά μας και ξέρουμε πως σε έναν μήνα τελειώνουμε την συνεργασία μας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει είναι αυτονόητο να υπάρχει μία σύγχυση».

Για το αν υπάρχει βασικός κορμός στην ομάδα
«Βασικός κορμός είναι δύσκολο να πεις ό,τι υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με συμβόλαια που λήγουν, πολλοί έφυγαν και πολλά συμβόλαια δεν ανανεώθηκαν τουλάχιστον όχι ακόμα. Πρέπει να γίνουν προσθήκες παικτών που να ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας ως χαρακτήρες και να χτιστεί ένας κορμός για τα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα να χτίζεται κάθε χρονιά από τον μηδέν όπως γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να διεκδικήσεις τίτλο από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται δουλειά και χαρακτήρες να ταιριάζουν στην ομάδα. Μετά μπορείς να θέσεις τους στόχους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει πάντα ως μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστεί».

Για την μεγαλύτερη αδυναμία στο ρόστερ
«Θεωρώ πως γενικά στην αμυντική λειτουργιά δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Η τετράδα με τον Ινσαουράλδε, τον Βίτορ, τον Τζαβέλλα και τον Σκόνδρα και εναλλακτική λύση τον Κίτσιου δούλεψε πολύ καλά. Στα χαφ ο Κάτσε ήταν πάρα πολύ σταθερός όσο αναφορά τα κοψίματα και τα μπαλώματα. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Κώστα Κατσουράνη που αντιμετώπισε τραυματισμούς. Ίσως στον άξονα να είχαμε κάποια προβλήματα και να μην είχαμε τις λύσεις. Ο Λάζαρ είχε και αυτός τραυματισμός και ο Μαντούρο έπαιξε στην αρχή αλλά είχε και αυτός προβλήματα τραυματισμών. Θα έλεγα εκεί στον άξονα μεσοαμυντικά ίσως χρειαζόμασταν κάποιες περισσότερες λύσεις. Στην επιθετική γραμμή αποκτήθηκε ο Χούσεν που και αυτός δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ εξαιτίας τραυματισμού. Εκεί βασιζόμασταν στον Κλάους και μετά ήταν ο Κουλούρης από τις ακαδημίες, γιατί ο Σαλπιγγίδης ήταν χρησιμότερος δεξιά. Και στην επίθεση ίσως χρειαζόταν ακόμα ένας παίκτης αντάξιος του Κλάους για να τον ξεκουράζει».

Για το μέλλον του
«Εγώ αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Θα μιλήσω με την ομάδα και μετά θα δούμε. Ποιος επαγγελματίας που πέρασε από τον ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να μείνει σε αυτή την μεγάλη ομάδα; Είμαστε όμως επαγγελματίες, θα μιλήσουμε με την ομάδα και θα σεβαστούμε ό,τι μας πει».