Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κάλυψε Λεμούσια επιτέθηκε σε Σαξώνη

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απολογία του τέως δημάρχου, Βασ. Παπαγεωργόπουλου και επισημαίνει ότι απολογήθηκε χτες για την υπεξαίρεση-μαμούθ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει: "«Τσαλακωμένος» και με «τσακισμένα φτερά» μετά από 462 μέρες στη φυλακή ο γνωστός με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός» που ήδη έχει καταδικαστεί σε ισόβια, ζήτησε απόδοση δικαιοσύνης αφού είπε πως είναι αθώος και θέλει να καθαρίσει το όνομά του από τις άδικες κατηγορίες"… Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην δήμαρχος αφού αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για τη διαχείριση του ταμείου κάλυψε πλήρως τον πιο στενό του συνεργάτη Μιχ. Λεμούσια που επίσης έχει καταδικαστεί σε ισόβια αλλά επιτέθηκε στον Π. Σαξώνη, τον υπάλληλο της ταμιακής υπηρεσίας ότι ήταν αυτός που έκανε τις υπεξαιρέσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στο σφυρί μοναστήρια, παραλίες, χιονοδρομικά!

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ούτε τα μοναστήρια γλιτώνουν τελικά από το σχέδιο μαζικού ξεπουλήματος που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ετσι, στην τελευταία «φουρνιά» ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ με βάση τις απαιτήσεις του Μνημονίου περιλαμβάνεται και ιστορικό μοναστήρι Πέτρας Ολύμπου».

ΕΘΝΟΣ: Αλλάζουν όλα στις αγροτικές επιδοτήσεις

Η εφημερίδα σημειώνει: «αλλάζει άρδην ο χάρτης των επιδοτήσεων στην Ελλάδα. Ο νέος εθνικός φάκελος για τη νέα ΚΑΠ, που την επόμενη εβδομάδα θα επικυρωθεί από την Κομισιόν, προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε τρεις ζώνες (βοσκότοποι, εκτάσεις πολυετών και ετήσιων καλλιεργειών), με διαφορετικά επίπεδα ενισχύσεων αλλά και πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες, με ετήσιο πριμ 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2010».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεπουλάνε όσο όσο τα πάντα!

Η εφημερίδα γράφει ότι : «οι λιτές κυβερνητικές ανακοινώσεις κρύβουν πάντα μεγάλα ζητήματα. Ετσι, επειδή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) αδυνατεί να πιάσει τους ελάχιστους στόχους που έχουν τεθεί, η κυβέρνηση, με οκτώ υπογραφές πρωτοκλασάτων υπουργών, στέλνει στη δικαιοδοσία του Ταμείου για ξεπούλημα όσο όσο και άλλα «φιλέτα» από την περιουσία του Δημοσίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστικό προσκύνημα του Πούτιν σε Ρώσο Προφήτη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «πρόκειται για τον Αγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης που σε όραμά του είχε προφητεύσει τα σημάδια του Αντίχριστου στους έσχατους καιρούς. Πεδίο μάχης το Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εισφορές σε γη και χρέη

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μειώνονται τα ποσοστά εισφοράς σε γη για οικόπεδα άνω των 500 τμ αλλά και αυξάνονται κατά 5% για οικοπεδούχους με ιδιοκτησίες έως 250 τμ. Αυξάνονται οι δόσεις σε 108 από 72 για την αποπληρωμή της εισφοράς σε χρήμα, ενώ παρέχονται εκπτώσεις για εφάπαξ καταβολή».

ΕΣΤΙΑ: Πλήρη τετραετία απαιτεί η οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι Αμερικανοί έχουν λύσει το πρόβλημα από αιώνων. Ο,τι και αν συμβεί η τετραετία μεταξύ των προεδρικών εκλογών εξαντλείται. Ακόμη και αν εκλείψει ο πρόεδρος, όπως συνέβη με τη δολοφονία του Τζον Κέννεντυ το 1963, αντικαθίσταται αυτόματα από τον αντιπρόεδρο και η προεδρική θητεία συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Η ΑΥΓΗ: Ξεπουλάνε την Αττική «εκ παραδρομής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχωρεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να καλύψει ορισμένες από τις μαύρες τρύπες του χρεοκοπημένου οικονομικού της προγράμματος, αλλά και για να αποσπάσει την εύνοια ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, μήπως και διασωθεί στην εξουσία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κυβέρνηση αργυραμοιβών

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαρκές πωλητήριο έχει βάλει η κυβέρνηση και πουλάει όσο όσο τα «ασημικά της χώρας. Στον κατάλογο της «αξιοποίησης» προστέθηκαν χθες παραλιακά φιλέτα, νεοκλασικά κτίρια στην Πλάκα, συγκροτήματα «Ξενία» , αλλά και ακίνητο 1.000 τμ στο Μανχάταν, που αποκτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο τις εποχές των «παχιών αγελάδων» και σήμερα είναι αμφίβολο αν θα πωληθεί στην τιμή αγοράς».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυναμική παρουσία της Κίνας στην Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « το έντονο ενδιαφέρον της Κίνας για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, αλλά και τη δυναμική παρουσία της στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτούν οι προσεχείς επισκέψεις των δύο ισχυρών ανδρών της χώρας στην Ελλάδα σε διάστημα ενός μηνός».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ταυτίστηκε απόλυτα με τον Μ. Λεμούσια.

Η εφημερίδα κάνει πρώτο θέμα την "απολογία έκπληξη", όπως τη χαρακτηρίζει, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, στη δίκη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου.


Ο ΛΟΓΟΣ: Φτωχοί 3 στους 10 Έλληνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στη φτώχεια οδηγήθηκαν 800.000 παιδιά στην Ευρώπη, από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται σύμφωνα με νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), που τονίζει ότι καταστρέφεται το κοινωνικό μοντέλο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για εξετάσεις και συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η «τράπεζα θεμάτων», οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, που ήρθαν να προστεθούν στις ελλείψεις, στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων, κάνουν τις λαϊκές οικογένειες να ανησυχούν βαθύτατα για τη μόρφωση των παιδιών τους».

ΤΑ ΝΕΑ: Δίνουν λύση με ανταλλαγή γης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με ανταλλαγή εκτάσεων ανάμεσα στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και στο Δημόσιο θα μπορέσουν να χτίσουν τα περίπου 600.000 μέλη αυτών των ενώσεων. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα σαράντα ετών».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα ελπίδα για το δέρμα και τη ζωή μας

Η εφημερίδα αναφέρει πως δυο νέα φάρμακα υπόσχονται θεραπεία από τον καρκίνο του δέρματος.

ESPRESSO: To νησί των θησαυρών

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, που θα γίνει στο νησί Σκορπιός, στα ανοικτά της Λευκάδας, που ανήκει πλέον στον Ρώσο Κροίσο.

KONTRA NEWS: Άλλαξε στρατόπεδο χρυσή μεταγραφή

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Πέτρος Χριστοδούλου διαχειρίστηκε ουσιαστικά, εν λευκώ, το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίμαχο διάστημα που στήθηκε πάνω στο σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας το μεγαλύτερο κερδοσκοπικό παιχνίδι όλων των εποχών»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση στα εκτός σχεδίου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεκλειδώνει η διαδικασία ένταξης των εκτός σχεδίου περιοχών με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Προβλέπεται αύξηση των δόσεων αποπληρωμής έως και εννέα χρόνια, καθώς και υψηλότερα ποσοστά εισφοράς σε γη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναμονή νέας κυβέρνησης με την «ατζέντα» της παλιάς

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την ώρα που τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα πληθαίνουν σε επίπεδο οργανωτικών δομών και ονομάτων, οι προτεραιότητες των νέων υπουργών, όποτε αναλάβουν, είναι δεδομένες καθώς προσδιορίζονται από τις εκκρεμότητες που αφήνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα».