Για μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, θα ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου.


Με όχημα την κοινή τους αισθητική, οι Μικρούτσικος - Κότσιρας θα ανατρέξουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς, θα θυμηθούν στιγμές από το παλιότερο δικό τους ρεπορτόριο, ενώ θα προσφέρουν στο κοινό και μια πρόγευση από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους (σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου). Ήδη, κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι από αυτή τη συνεργασία, με τίτλο «Αυτός ο Ήλιος».

Το 2005 έλαβε χώρα η πρώτη μουσική συνάντηση Θάνου Μικρούτσικου και Γιάννη Κότσιρα, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Λίγα χρόνια αργότερα συνεργαστηκαν ξανά στις παραστάσεις «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι».

Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί τον Γιάννη Κότσιρα τον πιο ολοκληρωμένο έλληνα τραγουδιστή αυτή τη στιγμή, με απίστευτο ήθος και με ένα πολύ μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου, ενώ η Ρίτα Αντωνοπούλου συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με τον Μικρούτσικο ερμηνεύοντας τα τραγούδια του. 
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12€
Φοιτητικό/Ανέργων: 10€
Είσοδος: 15€
Εισιτήρια προπωλούνται:
Μονή Λαζαριστών, Public, Βιβλιοπωλείo Iανός, Seven Spots, Viva.gr