Ανακοινώθηκε και επίσημα η έναρξη της συνεργασίας του Αρη, με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.


Ο έμπειρος τεχνικός προέβη στις πρώτες του δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ως προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Στεφανίδη και όλα τα στελέχη της διοίκησης. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον Δήμο Δασυγένη. Όταν μία πρόταση προέρχεται από την ΠΑΕ Αρης, της οποίας ιστορία είναι μεγάλη, η τιμή γίνεται μέγιστη και η ευθύνη πολύ μεγάλη.

Πολύ σημαντικές είναι και οι συνθήκες εργασίας. Σκοπός μας είναι η παραγωγή ποδοσφαιρικού έργου. Μια ομάδα που θα παρουσιάζει οργανωμένο ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στο μέλλον θα διεκδικεί υψηλούς στόχους. Η εκπαίδευση νεαρών παικτών, ώστε να μεγαλώσει η αξία τους και να επωφεληθούν οι ίδιοι και η ομάδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα είμαστε μία ομάδα της οποίας η παρουσία θα είναι αξιομνημόνευτη και θα πετύχουμε τον στόχο μας στη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι ο καλύτερος, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η δική μου δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί πρέπει να καταθέσω το έργο μου».

Για το αγωνιστικό πλάνο που έχει χαραχτεί: 
«Το πλάνο που έχει χαράξει η διοίκηση, δημιουργεί μια ασάλεια ότι θα έχουν οι πόροι που χρειάζονται, για να υλοποιήσει η ομάδα τον στόχο της. Εδώ και μερικές μέρες αξιολογώ το υπάρχον υλικό. Ολες οι αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα το ποιος μπορεί να προσφέρει στην ομάδα για την υλοποίηση του φετινού στόχου, όπως και για τη διεκδίκηση υψηλότερων στόχων».

Για το γεγονός ότι προέρχεται από την οικογένεια του Αρη και πόσο επηρέασε την απόφαση του: 
«Τα παιδιά και εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα σε αυτό το γήπεδο. Μία σημαντική περίοδος για μένα, στην οποία ο Αρης ήταν ιδέα. Μια ιδέα που έχει τσαλακωθεί και πρέπει τώρα εμείς να τον φτάσουμε ξανά σε ένα επίπεδο, που θα είναι αποδεκτός σε όλους τους τομείς».

Για την πίεση που μπορεί να νιώθει αναλαμβάνοντας τον Αρη: 
«Πίεση νιώθει ο άνθρωπος ότι υπολείπεται σε γνώσεις και ικανότητες. Αν εσύ ο ίδιος έχει βάλει ψηλά τον πήχη, δεν νομίζω ότι η πίεση μπορεί να σε επηρεάσει. Η πίεση που ασκώ εγώ στον εαυτό μου, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να ασκήσει κάποιος. Παραμένω άνθρωπος της γνώμης και της συνείδησης. Με βάση αυτά τα δύο λειτουργώ».

Για το αν είναι θετικός να προπονήσει τον Αρη, ακόμα και αν η ομάδα δεν αγωνιστεί στη Β΄Εθνική:
«Είναι μία υποθετική ερώτηση. Δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό μου και ούτε το συζητήσαμε. Εχουμε τόσα να σκεφτούμε, που δεν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαι ωφέλιμος. Εμένα οι άνθρωποι του Αρη με έπεισαν με τις πράξεις τους».

Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας: 
«Η αξιολόγηση μου είναι πως οι περισσότεροι νεαροί μπορούν να σηκώσουν το φορτίο της Β’ Εθνικής, αλλά και με την κατάλληλη εκπαίδευση, να αναδειχθούν και να βγουν κερδισμένοι τόσο οι ίδιοι όσο και ο Αρης».

Για τον Δήμο Δασυγένη: 
«Ήταν ένα από τους ανθρώπους με τον οποίο συζήτησα και ουσιαστικά μου δημιούργησε την πίστη πως η διοίκηση είναι στην σωστή κατεύθυνση και λειτουργεί με σωστό πλάνο. Είναι μια προσωπικότητα που μόνο ωφέλησε τον ΑΡΗ».

Για τις εγγυήσεις που έχει λάβει, σχετικά με τη διατήρηση κάποιων παικτών στο ρόστερ: 
«Εχω τη διαβεβαίωση από πλευράς διοίκησης, ότι όσα κρίνω ότι μπορούν να βοηθήσουν, θα μείνουν, ενώ το μπάτζετ θα είναι μειωμένο. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα μπορούμε να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε».

Για το θέμα των συνεργατών του και υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους: 
«Εχω πει στη διοίκηση ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μου. Μένουν δύο θέσεις κενές. Το μοντέλο στο οποίο θα κινηθούμε, θα είναι με εμένα ως μάνατζερ-προπονητή. Ολοι οι ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι ωφέλιμοι. Ασχετα αν είναι από τη Βέροια. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για ενδεχόμενο περιορισμό στις μεταγραφές: 
«Εχουμε τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν μεταγραφές. Είναι πολλές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, οι πληροφορίες μας όμως λένε πως όλες οι ομάδες θα κάνουν μεταγραφές».