klopes_fortiga_nigiria_20140611_01.jpg
Απίστευτη κομπίνα είχαν στήσει τρεις Έλληνες και δύο Νιγηριανοί, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έκλεβαν ημιφορτηγά και τα πουλούσαν, μέσω Γερμανίας, στη… Νιγηρία!

 

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών – Αξιού Πέλλας, δυο νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας. Διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί, 36 και 42 χρόνων, ήταν Έλληνες κι ότι, στις νταλίκες, υπήρχαν, στην μεν πρώτη τρία και στη δεύτερη οκτώ Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα.

klopes_fortiga_nigiria_20140611_03.jpg

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί πλαισίου και κινητήρα των ημιφορτηγών ήταν “πειραγμένοι”. Οι δράστες τους είχαν λιμάρει, για να μην αναγνωρίζονται τα ημιφορτηγά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δυο οδηγοί είχαν πάρει εντολές από 60χρονο, στον οποίο ανήκουν οι νταλίκες, για να μεταφέρουν τα οχήματα –τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα- στη Γερμανία.

Λίγο αργότερα, ο 60χρονος ήταν στα χέρια της αστυνομίας κι ομολογούσε ότι η μεταφορά γινόταν για λογαριασμό δύο Νιγηριανών. Τα αυτοκίνητα θα πήγαιναν στη Γερμανία, εκεί θα “καθάριζαν” σε συνεργείο της σπείρας και, στη συνέχεια, θα εισάγονταν, ως μεταχειρισμένα, στη Νιγηρία, όπου θα πωλούνταν.

klopes_fortiga_nigiria_20140611_02.jpg

Τα κλεμμένα οχήματα κατασχέθηκαν. Το ένα από αυτά, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 28 Μαΐου 2014 από το Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν το κύκλωμα ενέχεται και σε άλλες κλοπές Ι.Χ. φορτηγών, που έχουν γίνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τους γύρω νομούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.