kapna_01.jpg
Σε δύο νέες συμφωνίες για Συμβολαιακή Γεωργία, που αφορούν παραγωγούς καπνού και συμπύρηνου ροδάκινου αντίστοιχα προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προχώρησε σε ανανέωση και επέκταση του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς καπνού των Νομών Καβάλας, Σερρών, Δράμας, Πιερίας και  Ημαθίας, σε συνεργασία με την εταιρεία «Μισσιριάν ΑΕ».
Η εταιρεία «Μισσιριάν ΑΕ» έχει τις εγκαταστάσεις της στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας και δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία φύλλων καπνού ανατολικού τύπου. Λειτουργεί δύο μονάδες παραγωγής, μία στη Καβάλα και μία στη Βουλγαρία, ενώ έχει κατά κύριο λόγο εξαγωγικό προσανατολισμό. Καλύπτει το 35% της ελληνικής παραγωγής, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά της Ελλάδος.
Η συμφωνία που αφορά σε παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου των Νομών Ημαθίας και Πέλλας, έγινε με την εταιρεία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ».
Η εταιρεία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ» έχει τις εγκαταστάσεις της στην πόλη των Γιαννιτσών, δραστηριοποιείται στον τομέα επεξεργασίας και τυποποίησης φρούτων στην ελληνική και διεθνή αγορά και διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων στην Ευρώπη.
Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.  
Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.