oaee_01.png

Δεν θα ταχυδρομηθούν φέτος, από τον ΟΑΕΕ, οι βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών του 2013 οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ενημερώνοντας τους επιτηδευματίες ότι θα πρέπει να προμηθευτούν τη σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η δυνατότητα έκδοσής τους παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας ΟΑΕΕ με τη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ). Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται για την έκδοσή τους, στα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει αλλάξει η φορολογική μεταχείριση των ασφαλιστικών εισφορών. Θα δηλώνονται πλέον σε καινούργιο κωδικό ο οποίος προστέθηκε στο έντυπο Ε3 και δεν θα αναγράφονται στο Ε1. Επίσης, θα αφαιρούνται στο σύνολό τους από τα ακαθάριστα έσοδα των επαγγελματιών και δεν θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο όπως συνέβη πέρυσι.