Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη
Σπείρα που είχε ρημάξει επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα διέπραξε οκτώ κλοπές μηχανημάτων έργων, μεταλλικών αντικείμενων, καθώς και ποσοτήτων πετρελαίου.
Συνελήφθησαν πέντε άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 33, 42, 43(οι δύο, από τους οποίους ο ένας ήταν κλεπταποδόχος) και 46  ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επίσης, αναζητείται επιπλέον ένας υπήκοος Αλβανίας 43 ετών.

Η σπείρα δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2013. Είχε προτίμηση σε κλοπές μηχανημάτων έργου, μεταλλικούς κάδους ανακύκλωσης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Πήγαιναν τα κλοπιμαία, με φορτηγά εταιρίας πώλησης παλαιών σιδήρων και μετάλλων ιδιοκτησίας του 42χρονου και του ενός 43χρονου στην εταιρία του τελευταίου και τα πουλούσαν.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία έκλεψαν τέσσερα μηχανήματα έργων, δυο φορτηγά, δέκα μεταλλικούς κλάδους, εξαρτήματα σκαλωσιών, αλλά και 500 λίτρα πετρελαίου, από επιχειρήσεις στο Ωραιόκαστρο, την Πυλαία και τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης..

Ο 33χρονος, καθώς και ένας 54χρονος συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνταν να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ένας 43χρονος και ένας 46χρονος. 

Σε έρευνες που έγιναν για την υπόθεση βρέθηκαν, από τα κλεμμένα, δύο φορτηγά, δύο κάδοι ανακύκλωσης και δύο μηχανήματα έργου. Επίσης κατασχέθηκαν δύο από τα φορτηγά που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η σπείρα ενέχεται και σε άλλες κλοπές, αν συμμετέχουν κι άλλα άτομα, αλλά και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.