tsipras_syndiaskepsi_20121202_01.jpg

Εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές έκλεισαν το δρόμο προς την Ιερισσό, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας …»

να τον συναντήσουν και να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους υπέρ της επένδυσης και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Στο ψήφισμα ανέφεραν: «Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πολιτικό σας ρόλο. Την ανάγκη σας να τονώσετε το πολιτικό φρόνημα του Αγώνα. Δεν καταλαβαίνουμε όμως πως γίναμε …ανύπαρκτοι. Πως γίναμε μειοψηφία, εμείς που εκπροσωπούμε τα 12 από τα 16 χωριά της περιοχής, την πραγματική κοινωνία, οικογένειες που μεγάλωσαν εδώ και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ, τους θεματοφύλακες αυτού του τόπου». Κάνουν λόγο, ακόμη, για «παιχνίδι εντυπώσεων» και «ένα γκρουπ ανθρώπων που έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς , από κόμματα μέχρι και τηλεαστέρες του εξωτερικού, που δεν διστάζουν να θυσιάσουν κόρες, μανάδες και εγγονές, να μας κάνει ανύπαρκτους».

Οι μεταλλωρύχοι έκλεισαν το δρόμο στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς-Πλανών, ενώ επί τόπου έχει σπεύσει αστυνομική δύναμη.

Τελικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε από το σημείο αφού πρώτα εκπρόσωποι των εργαζομένων τού επέδωσαν το ψήφισμα, καλώντας τον παράλληλα να μην «ξεσηκώνει» του κατοίκους της περιοχής κατά της επένδυσης.

Τσίπρας: Άλλοι θα μπουν στις φυλακές

Στην Ιερισσό, ο κ. Τσίπρας μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Τόνισε πως ο αγώνας για τη διάσωση του περιβάλλοντος είναι αγώνας πολιτισμού του τόπου μας. Παρομοίασε τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού με αυτόν του τουρκικού λαού που αντιδρά στην κατεδάφιση του πάρκου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Υπογράμμισε πως η εξόρυξη δεν μπορεί να γίνει με βία και ΜΑΤ, ενώ αναφερόμενος στους 2 συλληφθέντες ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όταν τα πράγματα αλλάξουν, στη φυλακή θα βρίσκονται "άλλοι"».