skouries_kammena_20130218_513_355_02.jpg
Επτά κακουργήματα κι 11 πλημμελήματα διέπραξαν οι δράστες – Στον ανακριτή η δικογραφία>>>

 

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για επτά κακουργήματα και 11 πλημμελήματα, άσκησε η εισαγγελέας Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Δαλάταλη, για την υπόθεση της καταδρομικής επίθεσης με μολότοφ, στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα κακουργήματα αφορούν τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης, την κατοχή εκρηκτικών, την πρόκληση έκρηξης, τον εμπρησμό, τη ληστεία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή Πολυγύρου, ο οποίος αναλαμβάνει να καλέσει, για καταθέσεις, τους ενεχόμενους, μεταξύ των οποίων και οι 20 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους σχημάτισε δικογραφία η Ασφάλεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα εκδοθούν εντάλματα, αλλά, μετά τις καταθέσεις των ενεχόμενων στον ανακριτή, θα αποφασίζεται αν η δίωξη θα προσωποποιείται εναντίον του καθενός, ή όχι.

Να σημειωθεί ότι, για το θέμα, χθες εκδόθηκε άλλη μία αρνητική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή φορέων και κατοίκων, κατά της εξόρυξης χρυσού. Είναι η δεύτερη παρόμοια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.