orfanos_01.jpg
Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική >>>

 

Τον προβληματισμό του, για τη λειτουργία του Γιούρογκρουπ, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

«Δυστυχώς, ο νέος επικεφαλής, ο οποίος, σύμφωνα με φήμες, είναι πολιτικό τέκνο του Σόιμπλε, οδηγεί το Γιούρογκρουπ με βάση συμφέροντα συγκεκριμένων χωρών», είπε ο κ. Ορφανός. Πρόσθεσε πως «στην ευρωζώνη ξεκίνησαν μια κακή πρακτική» με το κούρεμα των καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο θα έχουν επίδραση –κυρίως- στις ελληνικές εταιρίες που εξάγουν στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έκανε αυτό που μπορούσε να κάνει, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια της Κύπρου».

Στην επισήμανση πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έδρασε ως μητριά, υπογράμμισε ότι «είναι ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική. Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει εναλλακτική πολιτική. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι λόγω γεωπολιτικων στρατηγικών αναπτυσόμαστε οικονομικά σε συγκεκριμένο χώρο και τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται μύθοι», πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάλιστα, προέβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «ή θα γίνει ΚΚΕ και θα πει κι αυτός το ‘έξω από την Ευρώπη’, ή θα αλλάξει, πάλι, κατευθύνσεις».