xrima_01_thumb
Τι είπαν στην Βίβιαν Ρέντινγκ τα μέλη του ΚΕΠΚΑ για τους Έλληνες καταναλωτές >>>

 

«Ληστρικές» χαρακτήρισε τις προτάσεις των ελληνικών τραπεζών, προς τους δανειολήπτες, ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Όπως είπε ο κ. Τσεμπερλίδης, τις ημέρες αυτές διαμορφώνεται το σχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υποχρεώσεις σε δάνεια ανέργων, ή εργαζομένων των οποίων μειώθηκαν οι αποδοχές. Οι διατάξεις αφορούν δανειολήπτες με περιουσιακά στοιχεία και οι παρεμβάσεις του ΚΕΠΚΑ αφορούν στο να μην υπάρξει μεταβολή στο νόμο Κατσέλη, ο οποίος προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για «καταναλωτές και καταναλωτικές οργανώσεις», όταν 30 στους 100 Έλληνες και ανάλογα πάρα πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες, λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να καταναλώσουν. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, το θέμα έθεσαν και στην Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρο της Κομισιόν, όταν τη συνάντησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν μπορείς να μιλάς για δικαιώματα καταναλωτών, όταν ο καταναλωτής αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες», είπε ο κ. Τσεμπερλίδης. Πρόσθεσε ότι η κ. Ρέντινγκ, ενώ στις πρώτες συναντήσεις τους «έκανε ότι δεν άκουγε», τελευταία «άρχισε να μιλάει για φτωχούς και ανέργους».