ΒΟΥΛΗ--ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ--ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΠΑΣΟΚ--Ν/Δ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Τι δηλώνει, για τις εξελίξεις στην Κύπρο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ >>>

 

«Ήταν μια δυσμενέστατη λύση αυτή για την Κύπρο» παραδέχτηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Υπογράμμισε ότι «από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις δε βοηθείται η σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα μας» και ζήτησε «να αναληφθούν πρωτοβουλίες με καθαρή ματιά».

Για τον κ. Καρύδη «οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στήριξαν τις αποφάσεις ενός ανεξάρτητου κράτους, όπως είναι η Κύπρος». Κατηγόρησε «κάποιους που ξεχνούν την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου» κι όσους «από εκεί που πανηγύριζαν για το ‘όχι’ έφθασαν να υποδεικνύουν δημοψηφίσματα. Αυτές είναι γελοίες θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, επίσης, ότι «η περίπτωση της Κύπρου δεν πρέπει να αποκτήσει γεωπολιτικό χαρακτήρα» και, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, για «λύση δύο κρατών στα αποθέματα φυσικού αερίου», τόνισε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δυσμενή κατάσταση της Κύπρου. Ειδικά μετά τις άστοχες επαφές με τη Ρωσία, πήρε… αέρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.