Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτη Ψωμιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. >>>
 

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη, όπου -μεταξύ άλλων- χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «αδελφή παράταξη της ΝΔ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη, εξέδωσε ανακοίνωση, με τίτλο «Καληνύχτα και καλή τύχη!», στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ πως «μπροστά στον κομμουνιστικό κίνδυνο προσελκύει να επαναπατρίσει στελέχη της Χρυσής Αυγής». 
«Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη κατά την περιοδεία του στη Θράκη, στις οποίες αφού εντάσσει στις αδερφές παρατάξεις τη Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ναζιστικό κόμμα. Με δεδομένο ότι ο κ. Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο "κομμουνιστικό κίνδυνο", μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Απάντηση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ 
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ Θεσσαλονίκης απάντησαν: «Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν έναν ‘αποδοτικό’ γι’ αυτούς τρόπο για να απαντούν στον Παν. Ψωμιάδη: διαστρεβλώνουν τα λόγια του και κατασκευάζουν δήθεν ‘τοποθετήσεις’ του τις οποίες με ευκολία μπορούν να ‘κατακεραυνώσουν’. Πρόκειται για δείγματα φασιστικής νοοτροπίας και δικτατορίας αριστερού τύπου, που θα ευχόμασταν να μην είχαν ποτέ επιδειχθεί. Με το μυαλό τους ανακάλυψαν δηλώσεις για ‘αδελφές παρατάξεις’ και ‘συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής’, ενώ πολύ καλά ξέρουν ότι οι αληθινές δηλώσεις του Παν. Ψωμιάδη αφορούσαν προσκλητήριο προς το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα από όποιο κόμμα κι αν ψήφισαν. Ο Παν. Ψωμιάδης επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι καταδικάζει όλες τις ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται».