Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου τα μέλη της οικογένειας Ντασώ, της γνωστής γαλλικής επιχειρηματικής οικογένειας, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. >>>

Η οικογένεια Ντασώ είναι συνδεδεμένη με την ομώνυμη αεροναυπηγική βιομηχανία, τον γαλλικό εθνικό αερομεταφορέα «Air France», την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών «General Aeronautique Marcel Dassault», αλλά και την εφημερίδα Φιγκαρό. 
Ο Σερζ Ντασώ(φωτογραφία δεξιά) είναι απόγονος της οικογένειας Αλλατίνη και συγκεκριμένα της Νοεμί Αλλατίνη, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1860 και πέθανε στο Παρίσι το 1928 και είναι ένας εκ των ιδρυτών της επιχειρηματικής οικογένειας.
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν η σύζυγος του Σερζ Ντασώ, Νικόλ Ντασώ και τα τρία τους παιδιά Λορέν, Τιερί και Μαρύ-Ελέν, τους οποίους θα υποδεχτεί στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.
Κατά την επίσκεψή τους θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο κτίριο και τους χώρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (κτίριο πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης), στο οποίο είχε ζήσει η πρόγονος της οικογένειας, Νοέμι Αλλατίνη, η οποία θα ξεκινήσει με εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.