Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατέθεσε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, η οποία, δια της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Ιωάννας Κατσή, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. >>>

Η έρευνα αφορά τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, οι οποίες οδηγούν σε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και σε αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων περιστατικών. 
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ενώ η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη. 
Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν από την αναστολή της προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος των ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου. 
Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία κατέθεσε, και μια φαρμακαποθήκη, η οποία εξυπηρετεί δεκάδες φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, επειδή η προμηθεύτρια εταιρία ανέστειλε την προμήθεια φαρμάκων λόγω χρεών. Και σ' αυτήν την περίπτωση η κ. Κατσή παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση -πάλι σε Πταισματοδίκη- για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.