Η πολιτική αστάθεια μεγαλώνει τις πληγές του τουρισμού

Ακυρώσεις σε καθημερινή βάση καταγράφει ακόμα και αυτή την περίοδο το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας, όπως τονίστηκε σε συνάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσου με δημοσιογράφους, με την αρνητική εικόνα της Ελλάδας να έχει ριζώσει για τα καλά στη συνείδηση του τουρίστα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. >>>
Ο Μάιος, όπως είπε ο κ. Ρέτσος, έχει χαθεί για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία και πλέον η ευχή, όπως αναφέρθηκε, είναι η νέα κυβέρνηση να περάσει ένα μήνυμα σταθερότητας μήπως και σωθεί η "παρτίδα" την τελευταία στιγμή. Να τονιστεί ότι την παρούσα στιγμή η Ελλάδα έχει ήδη απωλέσει 2 εκατομμύρια τουρίστες, με την εκτίμηση, για το σύνολο, το έτος να είναι ζαριά σε καζίνο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε.
Την ίδια στιγμή πληγές και μόνο πληγές μετράει το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια και πλέον το 2012 ο ξενοδοχειακός κόσμος μιλάει για κατάρρευση σε έσοδα και αφίξεις.
Πλέον, 25 ξενοδοχεία έκλεισαν οριστικά, ενώ είναι πολλά που αναστέλουν τη λειτουργία τους και πολλά άλλα μετατρέπονται σε εποχικά. Σε ό,τι αφορά στο εργατικό δυναμικό των μονάδων τον Μάιο του 2008 υπήρχαν 14.000 θέσεις εργασίας και τον Μάιο του 2011 αυτές ανήλθαν σε 11.000 χάνοντας το 30% των θέσεων.

Σχόλια